Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi’nin proje sahibi olduğu, Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin ortaklığını yaptığı "Üstün Yetenekli Bireylerde Nicel Ölçme Araçları Geliştirme Eğitimi" isimli projenin sertifika töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi kurum Müdürü Dinçer Dönmez, Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ferruh Topuz ve eğitim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar katıldı.

Törende konuşan Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “İhtiyaç duyulan nicel ölçeklerin olmadığı, var olanların ise üstün yetenekliler için uygun olmadığı tespit edildiğinden, ilimizde ölçme ve değerlendirme alanında hizmet içi eğitimlere önem veriyoruz. Bu kapsamda Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar´dan alanında uzman 25 öğretmenin 5 gün 35 saat boyunca ölçek geliştirme eğitimini aldığını, bundan sonra öğretmenlerin, ihtiyaç duyulan alanda nicel ölçme araçları geliştirerek öğrencilerin yetenek alanların belirlenmesi ve ilgilerinin ölçülmesi sağlanarak daha sağlıklı yönlendirmeler yapabileceğiz ” dedi.

“Üstün Yetenekli Bireylerde Nicel Ölçme Araçları Geliştirme” eğitimi projenin katılım sertifikaları Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum Müdürü Dinçer Dönmez, Tekirdağ Bilim Sanat Merkezi kurum müdürü Ferruh Topuz ve eğitim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Otrar tarafından verildi.