Ankara Valisi Ercan Topaca, Altındağ ilçesinde Ali Ersoy Kreşinin açılışını yaptı.

Açılış törenine Vali Yardımcısı Ali Sözen, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Zülkarneyin Avcı, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Topaca törende yaptığı konuşmada, anaokullarına verilen önemi vurgulayarak, “Gelişen şartlarda toplumdaki değişim, eğitimdeki değişim okul öncesi eğitimi zorunlu kıldı. Ayrıca şunu da gördük ki ailede her türlü bilgiyi, eğitimi çocuğa vermek mümkün değil; ki öğrenmenin en yüksek olduğu, en iyi olduğu, en verimli olduğu dönem de okul öncesi dönemdir. Dolayısıyla devletimiz okul öncesi eğitime çok büyük ağırlık vermeye başladı. Bu anlamda ilkokul, ortaokul nasıl yapılıyor ise aynı şekilde anaokullarının da yapılması devletin yatırım programlarına alınmaya başlandı ve bu konuda özel bir gayret sarf ediyoruz. Çocuklarımızın eğitim çağına girdiği andan itibaren bu okullara gelmesi, öğretmenlerimizin nezaretimde geleceğe hazırlanmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Altındağ’daki gelişim, yapılan yatırımlar ve eğitim-öğretime katkıları için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür eden Vali Topaca, şunları kaydetti:

“Altındağ’da eğitim-öğretim anlamında bir atılım yapıyoruz. Bu yıl 17 okulun ihalesi, bir kısmı yapıldı, bir kısmı yapılıyor. Allah izin verirse bunları yaklaşık bir, bir buçuk yıl içerisinde en geç eğitim-öğretime açmak suretiyle Altındağ ilçemizde eğitimdeki sıkışıklığı gidermek istiyoruz. Hükümetimizin öngördüğü 2019 yılına kadar tekli eğitime geçiş hedefini inşallah Altındağ ilçemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yakalamayı hedefliyoruz.”

Vali Topaca, okul yapımı ile ilgili çalışmalarda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katkılarına değindi. Önümüzdeki iki yıl içinde Ankara’da 330 okul yapılacağını belirten Topaca, “Ankara’da iki yıl içinde 9 bin 376 dersliği çocuklarımızın hizmetine açmış olacağız. Tabii bu sadece bizlerin, valinin, belediye başkanının yapacağı bir şey değil. Burada Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım Bey’in, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize gösterdiği hedef, ödenek konusunda önümüzü açmaları bu işi kolaylaştırdı. Arkadaşlar, iki yıl içinde yapacağımız bu okulların toplam maliyeti 3 milyar 200 milyon civarındadır. Bu rakam 10-15 yıl önce tüm Türkiye’de eğitime ayrılan rakamlardan fazladır. Sadece Ankara’ya iki yıl için 3.2 milyar liranın ayrılması devletimizin, hükümetimizin, büyüklerimizin çocuklarımıza, sizlere verdiği önemin en iyi göstergesidir. Bize düşen de o imkânları süratle hizmete dönüştürmektir. Bu konuda kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, Milli Eğitim teşkilatı, müteahhitlerimiz, ilgili herkesi hassas davranmaya özellikle çağırıyoruz” dedi.

Vali Topaca, yatırımların takipçisi olduğunu, özellikle gençlerin sorunlarına önem verdiklerini, uyuşturucuya karşı mücadele edildiğini söyleyerek, “Devlet olarak uyuşturucu konusunda çok önemli adımlar atıyoruz, çok ciddi bir mücadele yapılıyor. Son üç dört ay içinde tutuklanan kişi sayısı Ankara’da, bunun çoğunluğu Altındağ bölgesindedir, 450 civarındadır. Sadece bir operasyonda 200 kişi tutuklandı. Ama maalesef bunun arkası geliyor. Uzun soluklu ve ciddi bir mücadele yapmamız gerekiyor. Sadece polisiye tedbirlerle, sadece hapse atmakla bunun üstesinden gelemediğimizi görüyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu konuda anne ve babaların dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Vali Topaca, anne babalara da seslenerek şunları söyledi:

“Herkes çoluğuna çocuğuna bu konuda sahip çıksın. Onları iyi izlesinler. Onlarda bu anlamda bir değişim varsa tedbirlerini birlikte alalım. Öğretmenleriyle paylaşalım, babasıyla annesiyle paylaşalım. Gerekirse polisle paylaşalım ve bu hastalığın, bu illetin üstesinden gelelim. Aksi takdirde yaptığımız okullar, yaptığımız şehirler, yapılan bütün hizmetler anlamını yitirecek. Biz bunları çocuklarımız ve geleceğimiz için yapıyoruz. Onların da bunları sağlıklı bir şekilde kullanabilmesi için zihinlerinin berrak olması lazım, sağlıklarının yerinde olması lazım. İman ve itikadının sağlam olması lazım. Uyuşturucu bunların hepsinin düşmanıdır. Dolayısıyla bu konuda her anneden, her babadan, her büyükten yardım istiyorum.”

Törende konuşma yapan Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ise ilçeye kazandırdıkları anaokulu sayısının 13’e ulaştığını, bireyin ve toplumun ilerlemesinin ancak kaliteli eğitimle mümkün olacağını vurgulayarak, Altındağ Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri hizmetler hakkında bilgiler verdi. Özellikle Altındağlı kadınlara teşekkür eden Başkan Tiryaki, şöyle konuştu:

“Altındağ Belediyesi bugün takip edilen bir belediye olmuşsa sizlerin duaları sayesindedir. Biz sizlerin verdiği vergileri en küçük kuruşuna kadar en iyi şekilde harcamaya gayret ediyoruz. Eğer çarçur edersek Allah bereketini vermez. O nedenle sizlerin huzurunda sayın valime iletmek istiyorum. Sayın valim burası yeni dönüşen bir bölge. Bu okulu sizlerle beraber açıyoruz. Hemen yanında iki tane yüzme havuzu faaliyete geçti. Bunlar çocuklar için, insanımız için çok önemli. Belki 15 gün sonra açılışını yapacağız bir kültür merkezi, hemen bu binanın arkasında bu mahallede yapıldı. Buz pateni binasının inşası hemen yanımızda devam ediyor. Gençlik merkezi, sağlık merkezi, iki tane park bu sene yapıldı burada. Zannetmeyin sadece buralara yapılıyor. Altındağ’ın her mahallesine hizmet götürmek bizim görevimiz. Biz bize oy veren, vermeyen ayırımını yapmayız. Yaparsak Allah bunun bereketini vermez. Her 15 günde, önümüzdeki aralık ayına kadar yaptığımız binaları açsak yeterli zaman yok. Altındağ Belediyesi bütün kaynaklarını Altındağlılara harcıyor. Çünkü Altındağ 40-50 yıldır alması gereken hizmetleri alamamış bir belediyedir. Altındağ Belediyesi ihmal edilmiş bir yerdir. Ama Altındağ Belediyesi son 10 yıldır altın çağını yaşıyor. İnanın, önümüzdeki süreçte göreceksiniz Ankara’nın diğer bölgelerinden daha çok insan bu bölgede yaşayacak. Biz insanımızın, çocuklarının geleceğini okullarını, spor tesislerini, yüzme havuzlarını, parklarını, otoparklarını, arabalarını çekecekleri yerleri, mekânları bugünden düşünüyoruz. Sayın valim Altındağ’daki bütün kentsel dönüşüm 1.6 emsal inşaat yoğunluğu ile yapılıyor. Bunu inşaat işlerinden anlayan insanlara söylemek istiyorum. Biz Altındağ’da devasa binalar, insanların yürüyecek yolu olmayan, park, bahçe yapılamayan sadece inşaatın yapıldığı mahalleler olsun istemiyoruz. Biz elli sene çocukların oyun alanları, yürüyecek mekânlar, spor alanları, tiyatro salonları, parkları, bahçeleri olsun diye çok fazla inşaat alanı yaptırmıyoruz. Bunu bilerek yapıyoruz. Bunu 20-30 sene sonra yaşayanlar bugünün kıymetini biraz daha anlayacaklar.”

Ankara Valisi Topaca, Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki ve törene katılan yetkililerle birlikte Ali Ersoy Kreşinin açılışını gerçekleştirdikten sonra kreşte incelemelerde bulundu. Öğrencilere hediyeler vererek onlarla bir süre sohbet eden Vali Topaca, daha sonra yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezinde incelemelerde bulundu.