Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümü, KKTC’deki özel okulların artan öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere Sınıf Öğretmenliği bölümüne bu yıl da maaşlı ve tam burslu 15 öğrenci alıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü, özel okullarda artan öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere maaşlı ve tam burslu öğrenci alıyor. Sınıf Öğretmenliği programından mezun olan öğrenciler, ülkemizde bulunan özel ilkokullarda öğretmenlik yapabilme imkânına sahip olacaklar.
Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümüne alınacak olan 15 tam burslu öğrenciye aylık 500 TL harçlık ve öğrenim süresince tam burs veriliyor. Ülkemizdeki Sınıf Öğretmenliği açığını kapatmaya yönelik olarak tasarlanan Sınıf Öğretmenliği bölümüne burslu olarak alınacak öğrenciler 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak mülakatlar sonucunda belirlenecek.
KKTC vatandaşı, Lise diploması “Pek İyi” derecesine sahip olan, eğer var ise GCE ve ÖSS Puanları, varsa diğer sınav sonuçları ile birlikte öğrencilerin Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne 5 Eylül 2016 tarihine kadar başvurmaları gerekmektedir. Sınıf Öğretmenliği bölümü burslarına KKTC liselerinden bu yıl mezun olan KKTC vatandaşı öğrencilerle, Üniversitelerin Sınıf Öğretmenliği bölümünde okuyan ve Sınıf Öğretmenliği bölümüne yatay geçiş ile geçmek isteyen tüm KKTC uyruklu öğrenciler başvuruda bulunabilirler.
"Ülkemizin ihtiyaçlarına, ülkemizin insanına yatırım yaparak cevap sunmak bir yakın doğu geleneğidir"
Yakın Doğu Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yeter Tabur konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi olarak hem topluma yatırım yapmayı hem de toplumun ihtiyaçlarına cevap sunmayı kendilerinin temel vazifelerinden saydıklarına değinirken, “Yakın Doğu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği programını ülkemizin geleceğini yetiştirecek sınıf öğretmenlerini yetiştirmek üzere açtığımız günden bu yana, açtığımız bu programa ülkemizin ne kadar ihtiyacı olduğunu daha iyi anladık. Ülkemizdeki özel okullardaki sınıf öğretmeni ihtiyacına cevap sunabilmek adına 2016-2017 Akademik Yılı’nda maaşlı ve tam burslu 15 öğrenci almak için başvuruları açıyoruz. Programa kabul edilen öğrenciler eğitim hayatları süresince tam burslu olarak eğitim alırken, eğitim aldıkları dönem içersinde de ayda 500 TL harçlık alacaklar. KKTC liselerinden bu yıl mezun olan KKTC vatandaşı öğrencilerle, Üniversitelerin Sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan veya bölüm değiştirerek Sınıf Öğretmenliği bölümüne geçmek isteyen tüm KKTC vatandaşı öğrenciler başvuru yapabilirler. Sınıf öğretmenliği üzerine eğitim almak isteyen tüm adaylar, 5 Eylül 2016 Cuma gününe kadar başvurularını Öğrenci İşleri Müdürlüğümüze yapabilirler" dedi.