Turgutlu Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında açtığı yüzme kursuna katılan yaklaşık bin öğrenci çeşitli yaş gruplarına göre yüzmeyi öğrenerek kursu tamamladı.

Turgutlu Belediyesi Yaz Spor okulları kapsamında başlattığı ve geçtiğimiz günlerde okulların açılacak olması nedeniyle kapanışını yaptığı yüzme kursunda yaklaşık bin öğrenci kursu başarıyla tamamlayarak yüzmeyi öğrendi. Yüzme kursuna olan talepten dolayı memnun olduğunu dile getiren Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bilindiği üzere Yaz Spor Okullarımızın kapanışını yaptık. En son yüzme kursumuzu tamamladık. Bu kurslara katılan çeşitli kategorilerde yaklaşık bin öğrencimiz yüzmeyi öğrendi. Aynı zamanda sıcak yaz günlerinde sosyal faaliyette bulunarak keyifli zaman geçirdi. Bilindiği üzere yüzme sporu gençlerimizin ve çocuklarımızın fiziksel gelişimi açısından da son derece önemli bir yere sahip. Bizler de Turgutlu Belediyesi olarak sporun her branşında olduğu gibi yüzme sporunda da gençlerimize olan desteğimizi sürdürdük. Gelecekte başarılı yüzme sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. Yüzmeyi öğrenen çocuklarımıza, gençlerimize, bay ve bayanları tebrik ediyorum” dedi.

Sporun yüzme branşındaki çıtayı yükseltecek Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu’nun da açılışında geri sayıma başladıklarını belirten Başkan Şirin, “Yüzmeyi yalnızca yaz aylarında değil yılın her mevsimi yapılabilecek kılan dev spor kompleksimiz tamamlandı. Şuanda açılışına hazırlanıyoruz. Uluslararası standartlardaki yarı olimpik yüzme havuzumuz ile yüzme branşında başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyorum” dedi.