İletişim şirketi Vodafone Türkiye, Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında 2 yılda 2 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyor.


Şirket son 6 ayda bu alanda 485 milyon lira harcadı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Konya‘da yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yatırım miktarının 8 yılda 12 milyar lirayı bulduğunu anlatan Aksoy, "Vodafone, Türkiye için daha iyi bir gelecek hedefiyle başlattığı 'Dijital Dönüşüm Hareketi' kapsamında teknoloji, hizmet ve sosyal yatırımlarına devam ediyor. Son 6 ayda yurt sathında teknoloji-hizmet-sosyal alanlarda yatırımlar için 485 milyon lira harcama gerçekleştiren Vodafone, önümüzdeki 2 yılda 2 milyar lira yatırım planlıyor." dedi.

"Vodafone Türkiye, KOBİ’lere sunduğu teknoloji çözümleriyle sanayinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor." diyen Engin Aksoy, şöyle konuştu:

"İktisadi büyümenin itici gücünün de KOBİ’lerden geleceğine inanıyoruz. Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak çözüm, teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşme olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, Vodafone olarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi hedefliyoruz. Dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek. Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdiğimiz Yarına Hazırım Platformu’nu Temmuz itibariyle www.yarinahazirim.com adresi üzerinden hizmete açtık. Araştırmada 600 işletmeye ulaştık ve Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksinin yüzde 48 olduğu sonucuna vardık. Yarına Hazırım Platformu’nda Konyalı şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkardık. 200 Konyalı şirkete ulaştık. Konyalı şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 51 olarak ortaya çıktı."

Anadolu’nun sayılı ticaret merkezlerinden Konya’ya büyük önem verdiklerini vurgulayan Aksoy, şunları söyledi:

"Konyalılara en ileri mobil teknolojileri sunarak şehir ekonomisinin daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı önemsiyoruz. Vodafone olarak, gerek Konya’ya gerekse bölgeye teknolojik altyapımızı güçlendirmek ve hizmet kalitemizi sürekli artırabilmek için yatırımlar yapıyoruz. Son 3 yılda Konya’ya yaklaşık 22 milyon lira yatırım gerçekleştirdik."


Yarına Hazırım Platformu ile elde ettikleri sonuçları da paylaşan Engin Aksoy'un verdiği bilgilere göre her 10 işletmeden 6’sı sahada araç kullanıyor. Ancak, yüzde 76’sı araçlarını takip etmiyor. Her 10 işletmeden 6’sı sahada ekibi ile iletişim kurmaya ihtiyaç duyuyor. Ancak, yüzde 96’sı ekipleri arasında anlık iletişim sağlayacak teknolojileri kullanmıyor.
Her 10 işletmeden 7’si tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor. Ancak, işletmelerin yüzde 55’i bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanmıyor. Her 10 işletmeden 6'sının işyeri dışında tahsilat yapmaya ihtiyacı var. Ancak, yüzde 43'ü müşterilerine kolay ödeme imkânı sunan Mobil POS teknolojisini kullanmıyor. Her 10 işletmeden 4'ünün işini internet ortamına taşıyarak satış yapmaya ihtiyacı var. Ancak, yüzde 63'ü bu ihtiyacına yönelik teknolojiyi kullanmıyor.

Vodafone Türkiye'nin işletmelere ihtiyaç duyduğu teknolojik çözümleri sunduğunu belirten Aksoy, "Tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda, bu işletmelerin kaynaklarını artırmadan gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyüttüklerini, kârlılıklarının sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin yüzde 12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz." dedi. Engin Aksoy, Vodafone çözümleriyle dijitalleşen yerli şirketlerin yüzde 15-yüzde 30 arasında tasarruf ve verimlilik sağladıklarını sözlerine ekledi.