İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Invest Istanbul, binin üzerinde girişimci adayı arasından seçilen 20 girişimciyi Londra’da risk sermayesi grupları ve melek yatırımcılarla buluşturacak. Yenilikçi teknoloji ve hizmet modeline sahip girişimciler, teknoloji sahibi akademik girişimciler, KOBİ’ler ve kadın girişimcilerden oluşan grup, 23 Ekim’de gerçekleştirilecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Invest Istanbul, binin üzerinde girişimci adayı arasından seçilen 20 girişimciyi Londra’da yatırımcılarla buluşturacak. İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ve Şehir Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde, yenilikçi teknoloji ve yurtdışında ölçeklenebilecek inovasyon içeren girişimleri küresel düzeyde tanıtarak, değer oluşturmak amacıyla kurulan Invest Istanbul’un ilk projesi olan London Demo Day için geri sayım başladı. Her yıl Avrupa’nın bir kentinde Türk girişimcilerle uluslararası yatırımcıları buluşturmayı planlayan Invest Istanbul, 1000’in üzerinde girişimci adayı arasından seçilen 20 girişimci adayını 23 Ekim’de Londra’da risk sermayesi grupları ve melek yatırımcılarla buluşturacak.

Invest Istanbul, İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin proje ortağı olduğu; İTÜ Çekirdek, Incuba.city, Girişim Fabrikası, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi ve StartesHub tarafından destekleniyor.

"Finansal sunum ve vücut dili eğitimi aldılar"

Invest Istanbul’a başvuru yapanların, yenilikçi teknoloji ve hizmet modeline sahip girişimciler, KOBİ’ler, akademik girişimciler ve kadın girişimcilerden oluştuğunu anlatan Şehir Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Önder Yılmaz; “Binin üzerinde proje arasından seçilen 20 teknoloji projesi sahibini hem ülkemizden hem yurtdışından tecrübeli eğitmenler ve mentorlarla Londra pazarına hazırladık. Yurtdışından yatırım bulmak için iyi fikir tek başına yeterli olmuyor. Küresel ağlara ve yatırımcılara ulaşmak için kendimizi iyi ifade etmek zorundayız. Bu nedenle girişimci adaylarımıza Şehir Teknoloji Transfer Ofisi’nde finansal sunum ve vücut dilini içeren görsel iletişim eğitimleri verildi. Girişimcilerimiz Londra’ya hazır" diye konuştu.