Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Young Guru Academy (YGA)’nın hayal ortaklığıyla 5 milyon lise öğrencisine inovasyonun kapılarını açıyor. ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’ başvuruları 29 Ekim’e kadar devam ediyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM), sosyal bilinçli liderler yetiştirmek için 2000 yılında kurulan YGA ortaklığıyla gerçekleştirdiği ‘Liseler Arası İnovasyon Programı’ başlıyor. Türkiye’de toplam 5 milyon lise öğrencisinin katılımına açık olan platform, gençlerin birlikte başarma ikliminde, dünya çapında ilk olacak anlamlı inovasyonlar geliştirmesini amaçlıyor. Başvurular arasından seçilecek 250 lise öğrencisi 25 Kasım’da gerçekleşecek YGA Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak. Aynı hayal etrafında toplanan 5’erli gruplara atanarak, birlikte sosyal inovasyon projelerine çalışacak.

‘Amerika Liderlik Kampı’ yolu

Zirveye katılan lise öğrencilerinden 50’si ise yapılan mülakatlar sonucu Liseler Arası İnovasyon Programına kabul edilecek. Program boyunca 750 saatin üzerinde eğitim alacaklar. Programı başarıyla tamamlayan 10 lise öğrencisi Amerika Liderlik Kampı’na dahil edilecek. Lise öğrencileri Amerika’da aralarında Harvard & MIT Prof. Mehmet Toner, Prof. Doğan Cüceloğlu gibi birçok değerli ismin yer aldığı hayal ortaklarının desteği ile hazırlanmış video, vaka, söz ve hikaye içerikleri ile YGA’nın özgün liderlik kavramlarını keşfedecek. Öğrenciler aynı zamanda YGA’nın global stratejik ortakları Harvard, MIT, Stanford, Berkeley, Duke üniversitelerinden seçilen ve YGA’da staj yapan MBA öğrencileri ile aynı kamplara katılma fırsatını elde edecek ve sahada onlarla birlikte görev alacak.