Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında 52 dükkanın küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon projesini tamamladı.

İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında 2015 yılının Ekim ayında çıkan yangında 52 dükkan içindeki eşyalarla birlikte küle dönmüştü. Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayın ardından valiliğin de desteğiyle esnafın zararı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanırken, zarar gören dükkanların yanı sıra bölgenin bütünüyle dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde el değmedik tek yer olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon projeleri hazırlanıp, ihalesi bile yapılan bölgedeki restorasyon çalışmaları yangının hemen ardından start aldı. Sadece yanan 52 dükkan değil 122 dükkanı da kapsayan bölgenin tamamı zeminden kubbelere ve cephe duvarlarına kadar ilk günkü orijinal haline getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile restorasyonu tamamlanan çarşıda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında Ulucami, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin ecdada yakışır hale getirildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi’ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi. Bu bölgenin de aslına uygun restore edilmesi için projelerimizi hazırlayıp, ihaleyi de yapmıştık. Bu sırada yangın çıktı. Yangının ardından hemen uygulamaya projesine başladık. Kubbelerden zemine, cephe duvarlarından tabelalara kadar tarihi çarşı ilk günkü orijinal haline döndü. Yavaş yavaş esnafımızda dükkanlarını açmaya başladı. Bölgede ticaret yeniden canlanıyor. Çarşımızın en sıkıntılı bölgesi de güzel bir görünüme kavuşmuş oldu” dedi.