Amerika'nın eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'in oğlunun şirketinin, Biden'in Çin ziyaretinden on gün sonra Çin hükümetiyle milyar dolarlık bir anlaşma imzaladığı ortaya çıktı.

Biden'ın oğlu Hunter Biden'in girişim sermayesi şirketinin Çin hükümetinin bankası “Bank of China” ile milyar dolarlık bir ticaret anlaşması imzaladığı ortaya çıktı. Anlaşma ise Biden ve oğlunun 2013 yılında Çin'e uçmasının ardından gerçekleşti.

Biden ile ilgili açığa vurulan bu bilgi ise “Gizli İmparatorluklar: Amerikan Politik Sınıfı Yolsuzlukları Nasıl Gizledi ve Aileleriyle Arkadaşlarını Nasıl Zengin Ettiler?” adlı kitapta yer alan ifşaatlardan sadece biri.

ÇİN BANKASIYLA ORTAK YATIRIM FONU ANLAŞMASI

Oğul Hunter Biden'ın o dönemde “Rosemont Seneca Bohai”nin müdürü olduğu belirtildi. Aralık 2013'te Başkan Yardımcısı Biden ve oğlu Hunter Air Force 2 ile Çin'e uçtular. Uçuştan on gün sonra Bank Of China'nın alt kuruluşu olan “Bohai Capital” Hunter Biden'ın firmasıyla 1 milyar dolarlık özel bir ortak yatırım fonu anlaşması imzaladı. Yatırım fonunun adı ise Bohai Harvest RST olarak belirlendi. Anlaşmanın miktarı daha sonra 1.5 milyar dolara çıkartıldı.

JOE BIDEN'DAN HENÜZ YORUM YOK

Joe Biden ise görevde olan bir Başkan Yardımcısının oğlunun, Komünist Çin Hükümeti'yle nasıl milyar dolarlık bir anlaşma imzalamasına izin verildiğine dair henüz açıklama yapmadı. Biden kendisinin böylesi bir anlaşmadan haberdar olup olmadığını ya da anlaşmaya dahil olup olmadığını da açıklamadı.

Kaynak: Time Türk