Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, şehirlerin akıllı şehirlere dönüşmesi için 20 yılda 41 trilyon dolar harcanacağını söyledi. Aydıb, "Giderek artan cihaz sayısıyla beraber; daha verimli, daha hızlı, daha eğlenceli bir yaşam vaad eden Nesnelerin İnterneti devri kaçınılmaz hale geliyor." dedi.

Intel Türkiye, Intel’in küresel vizyonu çerçevesinde 'Nesnelerin İnterneti' etkinliğini gerçekleştirdi. Teknoloji dünyası, donanım geliştiriciler, akademisyenler ve öğrencileri bir araya getiren IoT Roadshow adlı platformda, Türkiye’de bu alanın gelişmesine yönelik bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Etkinliğe Intel Nesnelerin İnterneti Grubu EMEA Bölge Direktörü Rod O’Shea ve Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın katıldı.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, açılış konuşmasında 'dördüncü endüstri devrimi' olarak nitelendirdikleri Nesnelerin İnterneti devriminin, ilerleyen 10 yıla damgasını vuracağını ve günlük hayatın yanında tüm sektörlerin iş yapış şekillerini değiştireceğini söyledi. 2013’te 8,7 milyar olan akıllı cihaz sayısının, 2020’de 50 milyara çıkacağını söyleyen Aydın, otomobillerden ev eşyalarına, kişisel araçlardan evcil hayvanlara kadar, bir fayda sağlayacak her şeyin bağlanacağını, önümüzdeki 20 yılda şehirlerin akıllı şehirlere dönüşmesi için 41 trilyon dolar harcanacağını belirtti. Aydın, "Giderek artan cihaz sayısıyla beraber; daha verimli, daha hızlı, daha eğlenceli bir yaşam vaad eden Nesnelerin İnterneti devri kaçınılmaz hale geliyor. Intel olarak Türkiye’nin bu trendi yakalaması, bu alanda yapılacak yeni icatlarla Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç eden milyar dolarlık şirketlerin çıkması için Intel Ar-Ge Merkezi’nin de aralarında bulunduğu birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ekosistem ve geliştirmecileri bir araya getiren Türkiye’nin en büyük etkinliği olan IoT Roadshow da bu anlamda büyük önem taşıyor. Türkiye’deki geliştirici topluluğu büyüyüp geliştikçe milyar dolarlık başarı hikayelerinin de gerçeğe dönüşeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Intel Nesnelerin İnterneti Grubu Avrupa Bölge Başkanı Rod O’Shea da Intel’in Nesnelerin İnterneti konusunda ortaya koyduğu vizyonu ve kararlılığı göstermek için küresel anlamda bu alanda özel bir Nesnelerin İnterneti bölümü açtıklarını belirtti. O’Shea, "Günümüzde tamamen bağlantılı bir dünyaya doğru hızla yol alıyoruz. Nesnelerin İnterneti kavramı mobil platformlar, kamusal ve endüstriyel alanlar dahil her noktada hayatımızı daha verimli, güvenli ve kolay bir şekilde değiştirmeye devam ediyor. Intel bu noktada önemli bir vizyon ve kararlılığı ortaya koyuyor. Önümüzdeki dönemde Nesnelerin İnterneti’nin önemli bir ekonomik hareketlilik yaratacağını öngörüyoruz. Intel Xenon, Intel Core ve Intel Atom işlemci ailesi ve üstün teknolojimizle bu pazara yön veriyoruz." şeklinde konuştu.

Intel’in Nesnelerin İnterneti alanında yaptığı uygulamalara ve iş birliklerine de değinen O’Shea, hizmet yönetimi konusunda Wind River, Intel Security, Mashery gibi çözümlerin yanında, Android, Linux ve Microsoft ile olan iş birliklerinden bahsetti.
Etkinlik kapsamında gün içinde 120 teknoloji geliştiriciye Intel Galileo Board tabanlı teknoloji eğitimi verildi.