Yerel esnafların desteklenmesi gerektiğini belirten Anadolu Kalkınma Ekonomi Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSAN) Genel Başkanı Arif Erol, yerel esnafların ülkenin değeri olduğunu söyledi.

AKSAN Genel Başkanı Arif Erol, yerel esnafın illerde kalkınma ve ekonomiye açılan kapı olduğunu dile getiren Erol, vatandaşları yerel esnaflardan alışveriş yapmaları konusunda uyardı.

Şehirlerin kalkınması için yerel esnaflardan alışveriş yapılması gerektiğini vurgulayan Erol, “Her caddede ve sokak başında ulusal işletmelerin açılmasının şehre ne kadar zarar verdiğini hatırlatmakta fayda görüyorum. Ulusal ve uluslararası işletmelerin bulunduğu şehirlerde birkaç kişi istihdamdan başka hiçbir kazanımı olmamaktadır"dedi.

Ulusal işletmelerin şehirlere hiçbir şekilde geri dönüşü olmadığını vurgulayan Erol," Bu sebepten dolayı az çok demeden yerel marketlerden, mağazalardan, üreticilerden ve firmalarımızdan alış veriş yapmalıyız. Esnaflarımızın kalkınmasını sağlamak en doğru karar olacağı kanaatindeyim. Yerel esnaflar, ülkemizin değeridir” ifadelerinde bulundu.