Doğal ürünle sektörünün önemli oyuncularından Aksuvital Doğal Ürünler A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, şirketlere dış ticarette başarılı olabilmek için tüyolar verdi.

Doğal ürünle sektörünün önemli oyuncularından Aksuvital Doğal Ürünler A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, şirketlere dış ticarette başarılı olabilmek için tüyolar verdi. Kurumsallığı başarının anahtarlarından biri olduğunu belirten Aksu, kendilerinin ilgili mevzuatlar çerçevesinde GMP standartlarına uygun üretim yaptıklarını, ürün güvenliği prensiplerine uyarak sektöründe güvenilir ve kalitenin simgesi olma hedefiyle çalıştıklarını söyledi.

Aksu, 29 yıldır sektörde faaliyet gösteren Aksuvital’in sektöre ilk olarak bal üretimi ile başladığını, binlerce yıllık arı/apiterapi ürünleri, fitoterapi ve aromaterapi uygulamalarını çalışmalarına katarak, şu anda Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda 400’e yakın ürün çeşidine sahip olduğunu kaydetti.

Yurtiçinde 20 bin 40 bin arasında müşteriye hitap ettiklerini belirten Aksu, “Son yıllarda dış ticarette önemli bir ivme yakaladık. 4 yıldır Alibaba.com ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun sonucu olarak, Orta doğu başta olmak üzere 5 kıtaya ihracat yaparken, 60 farklı ülkede ürünlerimiz bulunuyor. Son verilere göre, dış ticarette yüzde 25’lik pazar payına sahibiz” dedi.

İnsan sağlığını ilgilendiren, yaşam kalitesini arttırmaya dair ne üretilecekse onları üretmeye devam edeceklerini vurgulayan Aksu uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için daha yapacak çok işleri olduğunu da belirtti.