Ekonomist Dergisi’nin geleneksel hale getirdiği Anadolu 500 araştırması sonuçlandı. Listede Naksan Holding'in 2 şirketi Naksan Plastik 22. sırada yer alırken Royal Halı ise 171. sırada yerini aldı.

Ekonomist Dergisi’nin 'Anadolu 500' araştırması sonuçlanladı. Araştırmanın İstanbul, Ankara ve İzmir dışındaki illerde faaliyet gösteren ve yabancı sermaye oranı yüze 50’nin altında olan şirketlere yönelik araştırmanın, şirketlerin 2013 yılı ciroları baz alınarak gerçekleştirildiği belirtildi. Anadolu 500 listesinde Naksan Holding'in 2 şirketi Naksan Plastik 22. sırada yer alırken Royal Halı ise 171. sırada yerini aldı. Naksan Plastik, 14 şirketin yer aldığı plastik sektöründe yine lider olurken Türkiye’nin en büyük plastik firması olma özelliğini de korudu. Kurulduktan çok kısa bir süre sonra dünyanın en önemli markaları arasına giren Royal kendi kategorisinde Anadolu’nun en büyük ikinci halı firması olma başarısını gösterdi. Royal Halı ayrıca Anadolu 500’de ihracatını en çok arttıran halı firması oldu.

Türkiye ekonomisi içindeki gücünü her yıl arttırıyor diyen Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu, 2012 yılında yüzde 2.6 olan reel artışın, ekonomideki toparlanma ile birlikte 2013 yılında yüzde 7.4’e yükseldiğini ifade etti. Nakıboğlu, "Geçtiğimiz yıla göre Ekonomist 500, İSO 500, Capital 500 ve Fortune 500'de yükselerek üst sıralarda yer almayı başardık. Bu bizim için hem gurur verici hem de stratejimizi ve hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizin göstergesidir." dedi.

İHRACATINI EN ÇOK ARTTIRAN HALI FİRMASI ROYAL

Halı sektöründe ikinci sırada olmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, "Royal Halı’nın kuruluşu çok eskiye dayanmamasına rağmen dünyada önemli markalardan birisi durumuna gelmiştir. Bu hem bizim için hem de Gaziantepliler için gurur verici bir olaydır. İhracatını en çok arttıran halı firması olmamızda bizleri ayrıca mutlu etti." diye konuştu.

Hedefinin gelecek yıllarda daha iyi noktalara yükselmek ve kaliteyi ön planda tutmak olduğunu vurgulayan Taner Nakıboğlu, "Türkiye'nin ve dünyanın en ücra köşesinde ürettiğimiz ürünlere ulaşmak mümkündür. Türkiye'nin en büyük bayi ağlarından birine sahibiz. Firmalarımızın ve markalarımızın Gaziantep'ten doğmuş olması ve bir dünya markasına dönüşmesi en önemli övünç kaynağımızdır." açıklamalarına yer verdi.