ANKARA (İHA) – Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, “Türkiye ekonomisinin güçlü olması Avrupa’nın güvenliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Yaşanan olaylara rağmen ekonomide önemli çalkantıların olmaması Türkiye ekonomisinin gücünü yansıtmaktadır” dedi.
Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara iş dünyası ile Ankara’daki yabancı misyon temsilcilerini ‘ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’ ile bir araya getirdi. Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirilen resepsiyona ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in yanı sıra Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin ve çok sayıda işadamı katıldı.
Resepsiyonun açılış konuşması yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Ülkemizde ve sınırlarımızda yaşanan olaylar Türkiye’nin Avrupa’nın güvenliği ve istikrarı için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Sınırlarımızda yaşanan olaylar ülkemizi bir mülteci dalgasına maruz bırakmıştır. Önce ülkemize gelen mülteciler, ülkemiz üzerinden Avrupa’ya geçerek, Avrupa’nın istikrarını tehdit eden boyutlara ulaşmıştır. Bu gelişmeler göstermiştir ki Avrupa’nın istikrarı Türkiye’nin güney sınırından başlamaktadır. Bu nedenle Türkiye ekonomisinin güçlü olması Avrupa’nın güvenliği açısından da büyük önem taşımaktadır. Yaşanan olaylara rağmen ekonomide önemli çalkantıların olmaması Türkiye ekonomisinin gücünü yansıtmaktadır. Tabi Ankara sanayi odası olarak bizim beklentimiz yatırımcılarınızın öncelikle Ankara’yı seçmesi. Bunun için size yüzlerce gerekçe sayabilirim” şeklinde konuştu.
Yatırımcıların Ankara’yı seçmelrini isteyen Özdebir, gerekçelerini ise şöyle sıraladı:
“Sanayinin yerleşiminin düzenli ve örgütlü olmasının bir diğer avantajı ise bu işletmelerin alt yapı sorunlarının olmamasıdır. Üstelik ihtiyaç duyulan altyapının inşası da ölçek ekonomileri nedeniyle düşük maliyetle gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizin en iyi üniversitelerini barındıran Ankara, teknoparklarında üniversite-sanayi işbirliği için de uygun ortamlar sağlamaktadır. Ankara; özellikle savunma sanayi, yazılım, makine, taşıt, tıbbi cihazlar, beyaz eşya ve hazır giyim sektörlerinde ülkemizin önemli bir sanayi merkezidir.”
Özdebir’in ardından kürsüye gelerek davetlilere konuşma yapan Ekonomi Bakan Yardımsıcı Fatih Metin, “Resepsiyon öncesi ziyaret ettiğiniz fotoğraflarda da yer aldığı gibi milletimiz 15 Temmuz günü kendisine karşı yapılan bu terör eylemine karşı sadece ve sadece bedenini siper ederek, büyük bir zafere imza atmıştır. FETÖ’ nün bu eylemine karşı milletimizin göstermiş olduğu bu başarı bütün dünyaya bir örnektir. Siz değerli dostlarımız, bu eylem sonra milletimizin yanında durarak bizlere destek verdiniz. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki, bazı Avrupalı dostlarımız ve bazı müttefiklerimiz bizi hala anlamadı. Bütün bu terör örgütlerinin faaliyetlerine rağmen hala anlamadı. Ama anlamalarını beklemiyoruz. Bizi anlayan siz değerli dostlarımızla yolumuza devam ediyoruz. 15 Temmuz sonrası ülkemizde oluşturulmak istenen algının farkındayız. Bu algı yönetiminin ne olduğunu anlayacak topluluk şu anada karşımda duruyor” diye konuştu.