Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına uyarak Ankara Sanayi Odası olarak istihdam kampanyası başlattıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısı üzerine “İstihdam Seferberliği” başlatan ASO, İşkur’la birlikte istihdam desteklerinin anlatılacağı toplantıların dördüncüsünü Anadolu OSB’de gerçekleştirdi. Toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in yanı sıra Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Taşan, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürü Tuncay Cevheroğlu ve çok sayıda kişi katıldı. 15 Temmuz sonrası ekonomide bir durgunluk yaşandığını belirten ASO Başkanı Özdebir, “Bir sürü olay ekonomiyi vurdu, bu da işsizliği vurdu. Aslında bütün bu süre içinde 90 bin kişiye iş sağlanmış ama bir taraftan genç nüfustan çalışabilir çağa gelenlerin sayısı artıyor. Bir taraftan da iş gücüne katılmak isteyenlerin sayısı artıyor. Bu ihtiyacı karşılamamız lazım. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

Özdebir, üretimin önemine vurgu yaparak, “Bütün kaynaklarımızı da ülkenin sürdürülebilirliği için, ülkenin kalkınması için üretimi nitelik olarak arttırmaya kaydırmamız lazım. Bu yaşamış olduğumuz bütün sorunların yarattığı bazı sosyal sorunlar, bunun en başında da işsizlik rakamları” şeklinde konuştu.

“Seferberlik ruhu ile bu işe katılmamızda büyük fayda var” diyen Özdebir, “Gençler arasında 22.6 işsizlik oranı, yani iş arayan özellikle söylüyorum, iş arayan 4 gençten biri işsiz. Bu büyük bir rakam, bu sosyal huzursuzluğa sebebiyet verir” dedi.

“Ankara Sanayi Odası olarak bir istihdam kampanyası başlattık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam konusundaki çağrısını hatırlatan Özdebir, “Bizi uyardılar. Bu sosyal bir olgu, önlem almamız konusunda bizi uyardılar. Resmin tamamını tepeden gören birisi olarak onun bu uyarıyı yapması normaldir. Gereklidir. Bu kapsamda biz de Ankara Sanayi Odası olarak bir istihdam kampanyası başlattık” diye konuştu.