Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, bugün açıklanan eylül ayı işsizlik verilerinin Türkiye’nin yoluna devam ettiğinin en net göstergelerinden biri olduğunu belirterek, buna paralel olarak da yeni istihdam alanları oluşturulmaya devam edildiğini söyledi.

Ankara Sanayi Odası olarak bu yılki 1,5 milyonluk istihdama önemli bir katkıda bulunduklarını ve bu çabaların sonucu olarak en çok istihdam arttıran üçüncü il olduklarını hatırlatan Özdebir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine bu yılın şubat ayında istihdam seferberliği başlattık. Ankara’daki çeşitli sanayi odaklarında çok sayıda toplantı yaparak, üyelerimizi yeni istihdam oluşturma konusunda motive ettik. Başarılı bir çalışma dönemi sonucunda nisan ayında da en çok istihdam artışı gerçekleştiren üyelerimizi ödüllendirdik. Dün Cumhurbaşkanlığında gerçekleştirilen törende de Sayın Cumhurbaşkanımızdan tüm Ankara adına ödülü hep birlikte aldık. Bu gurur tüm Ankara iş dünyasının” diye konuştu.

İşsizlik rakamlarında nisan ayında başlayan gerilemenin eylül ayında devam ettiğine de dikkat çeken Özdebir, “Bu sonuçların alınmasında hem iş dünyasının hem de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin önemli bir katkısı var. İstihdam teşvikleri için hem Cumhurbaşkanımıza hem de Başbakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TOBB üyeleri için dün yaptığı çağrıya da değinen Özdebir, “Öncelikle Cumhurbaşkanımız tarafından dün açıklanan yeni istihdam teşvikleri için iş dünyası adına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın TOBB üyeleri için yeni istihdam çağrısının karşılık bulacağına da yürekten inanıyorum. Biz Ankara Sanayi Odası ve Ankaralı sanayiciler olarak bu yıl gösterdiğimiz gayreti 2018 yılında da göstereceğiz. Türkiye’nin önü açık. Hedeflerimize bir an önce ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.