Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, TOBB’a bağlı oda ve borsaların seçimlerinin Bakanlar Kurulu kararışla Nisan 2018’e ertelenmesinin, çalışmaya ara vermek anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, “Bizler seçimden seçime değil, 365 gün odamız, kentimiz ve ülkemiz için çalışma ruhuna sahip bir camiayız” dedi.

MTSO Başkanı Aşut, yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye genelinde tüm oda ve borsaların seçimlerinin Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenmesini değerlendirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı tüm odalarda 2017 Ekim-Kasım aylarında yapılması planlanan seçimlerin, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelendiğini anımsatan Aşut, kararın pazar günü Resmi Gazetede yayınlandığını ifade etti.

Bakanlar Kurulu’nun ilgili kararını anımsatan Aşut, MTSO üyelerine seslendiği açıklamasında, “Özellikle seçimlerde, MTSO Meclisinde, yönetiminde veya meslek komitelerinde yer almak için aday olan, seçimlere hazırlık yapan, bunun için bir süredir ciddi bir çalışma yapan tüm arkadaşlarıma gösterdikleri çabalar, kentimiz ve Mersin iş dünyasının geleceği adına gösterdikleri bu gönüllü çalışmalar için teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı, kentimize ve kent ekonomimize hizmet etmektir. Yeni kesin seçim tarihi açıklanana kadar belki seçim çalışmalarımıza bir süre ara versek de odamız ve kent ekonomimiz için, sektörlerimiz için çalışmaya, odamız projelerinin, eğitimlerinin ve tüm çalışmaların etkin bir parçası ve aktif katkı koyucusu olmaya devam etmeliyiz. Seçimlerin ertelenmesi çalışmaya ara vermek anlamına gelmemelidir. Bizler seçimden seçime değil, 365 gün odamız, kentimiz ve ülkemiz için çalışma ruhuna sahip bir camiayız. Mersin iş dünyası, MTSO’nun tüm üyeleri bu ruhla yeni seçim gününe kadar en iyi bildiği şeye; yani, üretime, ihracata, yenilikçiliğe, girişimciliğe, ar-ge’ye, markalar yaratmaya, kısacası kentinin ve ülkesinin zenginliği olmaya devam edecektir. Alınan kararın hayırlara vesile olmasını diliyor, MTSO’nun tüm üyelerine saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.