Atakule GYO Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arpacı, Atakule AVM'nin tekrar hizmete açılacağını açıkladı. Arpacı, "Açılış tarihi olarak 2016 yılının son çeyreğini hedefliyoruz. Hukuki süreç nihayete erişti." dedi.

AVM ile ilgili bilgilendirme toplantısına Atakule GYO İcra Kurulu Başkanı Murat Tarman, Atakule GYO Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Mehmet Arpacı, Mimar Ali Osman Öztürk, Avi Alkaş ve davetliler katıldı. Toplantıda Atakule'nin hukuki sürecinin nasıl işlediğini anlatan Mehmet Arpacı, mekanın eski mimar tarafından açılan bir dava neticesinde bir durma süreci yaşadıklarını dile getirdi. Arpacı, "Durma süreci bize zarar verdiği kadar Ankara halkına da zarar verdi. Bu kütle aylardır perişan halde bekliyor. Nihayetinde bu süreç çözüldü. Eski müellif ile aramızda kendi teklif ve talebi üzerine eser üzerindeki telif haklarını şirketinize devretmek istiyorum. Teklifi var, şirket yönetimi tarafından teklif edilen ücret ödendi. İmzalanan anlaşma neticesinde imza günü para peşinen banka hesabına yatırıldı." diye konuştu.

Arpacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atakule’ye yeni yatırım düşüncesi eski müelleftede öyleyse bana yatırım yapılsın hissi oluşturmuş olmalı ki bu düşüncelerle bizden olumlu bir cevap alamayınca tekrar dava açılınca durdurma kararı alındı. Davalar görüldü mahkeme süreçleri eski mimarın aleyhine gidince umarım ki kent dokusuna fazla zarar vermemek adına davadan geri çekilme kararı olarak karar verdi. Bugün eski mimar ile aramızda hiçbir hukuki bir ihtilaf yoktur. Kendi istek ve talebiyle kendi hakkından feragat etmiştir. Gerek idari gerek hukuki hiçbir hukuki süreç kalmamıştır. Bizde yıkım işlemi derhal başlatarak sembol yapıyı sizlerle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz."

"ATAKULE YENİLENECEK"

Mimar Ali Osman Öztürk de Atakule’nin yenilenip yenilenmeyeceği ile ilgili, "Yenilenecek. Özellikle kabuğu yenilenecek. Örtü sistemi alüminyum sistem. Camları yenilenecek. Kule bir tür restorasyon görecek. İçerisinde ise kule kesintisin dönecek. Daha üssteki salon için ise güzel düşüncelerimiz var. Çok özel mekan olacak." dedi.