Yunanistan Attika (Atina) Otelciler Birliği, 2014 yılı Ocak-Ağustos döneminde Atina'ya gelen turist sayısında yüzde 22,3'lük artış yaşandığını açıkladı.

Yunanistan, geçen yılın ardından bu yıl da yabancı turistlerin gözde ülkelerinden biri oldu. Geçen yıl Yunanistan'ı yaklaşık 17 milyon turist ziyaret ederken bu yıl bu rakamın 22 buçuk milyonu geçmesi bekleniyor. Bu yıl Yunanistan'ın GSMH'sının yaklaşık yüzde 20'sini turizm gelirleri oluşturacak. Ülkedeki turist artışından en fazla payı ise başkent Atina aldı.

Attika (Atina) Otelciler Birliği, bugün düzenlediği basın toplantısında, 2014 yılı 8 aylık turizm verilerini açıkladı. Ocak-Ağustos 2014 döneminde Atina'daki otellerin doluluk oranı 2013 yılı aynı dönemine göre yüzde 22,3 artış kaydetti. Ortalama oda fiyatı da geçen yıla göre 4,9 daha pahalıya satıldı. Kullanılabilir oda başına kaydedilen gelir artışı ise 28,3 oldu. Buna rağmen Atina, Avrupa'daki en ucuz otel fiyatlarına sahip şehirler arasında Madrid'ten sonra ikinci sırada yer aldı. Bu yıl bir gecelik ortalama Atina otel fiyatları 85,73 Euro olarak ölçüldü. Bu Paris'te 247,94, Londra'da 169,77, İstanbul'da ise 135,34 Euro oldu. Atina'ya bu yıl dikkat çeken turist artışına yeni fikirler, tanıtım ve ortak çabanın sonucunda ulaşıldığı yorumu yapıldı.

Atina'daki tatillerinden memnun kalan yabancı turistler, bin 500 kişinin katıldığı bir ankette, yüzde 96 oranında Atina'yı başkalarına da tavsiye edeceklerini belirtti. Turistler, Atina'ya 10 üzerinden 7,8 puan verdi.

Yukarıdaki verileri Atina Eleftheros Venizelos Havaalanına inen uçak sefer sayıları da doğruluyor. Resmi verilere göre bu dönemde 528 bin uçak şehre ulaştı. Bu da yaklaşık 390 bin daha fazla konaklama ve 142,8 milyon Euro gelir artışıyla sonuçlandı.

Marketing Greece ise Yunanistan'ı bütüncül tanıtım kampanyası için 7 milyon 500 bin Euro harcama yapıldığını belirtti. Bu kaynak, Atina'nın tanıtımına dair 100 makalenin yabancı medyada yayınlatılması ve ilanlar için harcandı.