İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekerek, yeni bir çalışma ile yeşil alan, okul alanı gibi görünen yerler için vatandaşa sertifika vereceklerini, bu sertifikanın ticari bir meta olarak kullanılabileceğini söyledi. Güllüce, Bozcaada'nın imara açılacağı ile ilgili soruya da "Konu doğru bilinmiyor. 1/100000'de o görünmez." cevabını verdi.

İSO Meslek Komiteleri Toplantısı Beşiktaş Akatlar'daki Mesleki Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Bakan İdris Güllüce'nin yanı sıra İSO Başkanı Erdal Bahçıvan,yönetim kurulu üyeleri ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı.

Meslek komitelerinin temsilcileri sanayideki sorunları dile getirdi. Bakan Güllüce de toplantıda bir konuşma yaptı. Konuşmasında sanayicinin sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Güllüce, ilk burada açıkladığını söylediği önemli bir konuya da değindi. Konuyla ilgili, "İmar transferi ile kentsel dönüşümü kolaylaştıracağız. Okul alanlarını, yeşil alanları hissedar olma problemlerini kolaylaştırabilir. İmar planları gereği arsası yeşil alan olmuş olabilir, okul alanı olmuş olabilir kamunun kullanacağı bir alan olabilir, buralar istimlak edilemediği için vatandaş mağdur.Kamu da bunları istimlak edemiyor. O şahsın imar hakkının bir başka yere transferi ile ilgili eline sertifika verilecek. Bu bir teknik çalışma sonucu olacak şey. O sertifika herkeste olacak ve istenirse ticari meta olarak kullanılacak. İsterse başka bir yerde arazi ile takas edecek. Bununla ilgili bir borsa oluşturulacak." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde gelinen son nokta ile ilgili de Güllüce, "Seçim dolayısıyla biraz yavaşladı. Ama şu anda ivme hızlandı oldukça iyi noktaya gidiyor. Bir kaç tane yakında riskli alan ilan edeceğiz. Altyapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nce hazırlanıyor. İki seçim geçirildi biraz yavaşladı ancak şu an yeniden yukarı doğru çıkıyor. Sadece bizim bakanlığın yapmadığını da belirteyim. Bir TOKİ yapıyor. İki belediyeler yapıyor. Üç, vatandaş kendisi yapıyor bize müracaatla. Dört, biz ve birlikte olduğumuz belediye yapıyor." şeklinde konuştu.

Bozcaada'nın imara açılacağı ile ilgili bir soruyla ilgili de Güllüce, "Bozcaada'nın imara açılması ile ilgili... Konu doğru bilinmiyor 1/100000'de bu görünmez. Oranın imara açıldığı görülmez. Bunun alt katmanları var. Bunun 1000'i ve 5000'i var. 1/100000'de o iddia doğru değil. Yani bunda olmaz.Onu kim söylüyor niye söylüyor bilmiyorum. Onu daha sonra ilçe belediyesi ve alt planları yapanlar belirleyecek." açıklamasında bulundu.