CHP Milletvekili Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı istifaya davet etti. Kuşoğlu Bakan Yıldız’a seslenerek, “301 kişinin ölümünde baş siyasi sorumlu sizsiniz. Bütün bu sebeplerden dolayı, ahlaki vicdani değer varsa istifa etmemiz gerekiyor.” dedi.

Bülent Kuşoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu, 2015 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Bakan Taner Yıldız’a seslenerek, istifaya davet etti.

Şu ana kadar hiçbir bakanı istifaya davet etmediğini belirten Kuşoğlu, “Ahlaki, vicdani değer varsa… 301 kişinin ölümünden baş siyasi sorumlu sizsiniz. Siyasi olarak en başta sorumlususunuz. Aynı bölgede Soma’da usulsüzlük, yolsuzluk yapılarak 2 milyar dolarlık vurgun yapılıyor. Bunun siyasi olarak sorumlusu sizsiniz. Çalışma Bakanı'nın söylediği aşırı kar, kazanç elde etmenin baş sorumlusu sizsiniz. Bütün bu sebeplerden dolayı istifa etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Söylediklerinin bir gereklilik olduğunun altını çizen Kuşoğlu, “İktidara mensup arkadaşlar da aynı fikirdedirler.” diyerek görüşlerini AK Partili vekillerin de paylaştığını aktardı.

Bakan Yıldız’a “Cenaze kaldırmakta çok ustasınız. Cenaze yakınlarını teskin ediyorsunuz. Himmet severlerin verdiği yardımlarla onları teskin ediyor ama bakanlık görevini yapmıyorsunuz.” diyen Kuşoğlu, Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili yazdığı bir mektuba uzun süredir karşılık vermemesinden dolayı da Yıldız’ı kınadı.

Soma’da yapılan yolsuzluk hakkın da bir işlem yapılmadığını ve dile getiren Kuşoğlu, “Soma’da en az 2 milyar dolarlık yolsuzluğa cevap vermiyorsunuz. Hasılatlarını açıklıyorum. Bunlara 1,5 milyon ton üretim yapmaları gerekirken 5-6 milyon ton üretim yapıyorlar, bunu siz teşvik ediyorsunuz.” diye eleştirilerine devam etti.

KAPLAN : İSTİFA ETMELİSİNİZ

HDP Milletvekili Hasip Kaplan da yaptığı konuşmada, "Kazanların siyasi sorumlusu sizsiniz, 5 yıl içinde almanız gereken tedbirleri almadınız. Öölümlere engel olamazsınız, ölenlerin taziye evlerinde iyi hizmet yamak bakanlık görevi değildir. Hükümetiniz adına istifa etmelisiniz."dedi.