Bursa’nın Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, salça fabrikalarından çiftçilerin parasını zamanında ödemelerini istedi.

Başkan Ali Özkan, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem’i ziyaret ederek, çiftçinin her zaman yanında olduklarını söyledi. Erdem, “Fabrikaların peşin diye aldığı domates paralarını bir türlü zamanında alamıyoruz. Çalışıyoruz, üretiyoruz. Zor günlerden geçerken bile borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz. Her zaman borcuna sadık olan çiftçileriz. Fakat salça firmalarının paramızı parça parça ödemesi bizi üzüyor” diye dert yandı.

Tarım ve hayvancılığın Karacabey’in olmazsa olmazı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bizim isteğimiz, geçimini çiftçilikten temin eden vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükselmesi ve emeklerinin karşılığı olan hak ettikleri gelirin kendilerine kazandırılması. Çiftçiler, bazı firmaların peşin aldıkları ürünlerin bedelini halen ödemediklerini ifade ediyor. Karacabey çiftçisi borcuna sadıktır. Bu insanlar işleri iyi gitmese de, zarar etseler, dahi elindeki araziyi satıyorlar. Evini satıyorlar. Traktörünü satıyorlar. Karşılığında borcunu ödüyorlar. Çiftçimizin fazla istediği bir şey yok. Ben nasıl taahhüt gereği ürünümü teslim ederek görevimi yerine getirdiysem, fabrikalarda bana olan borcunu ödesinler diyorlar. Fabrikalar parayı zamanında vermeyerek çiftçiyi mağdur durumda bırakıyor” dedi.

Fabrikalara ve sanayiciye seslenen Başkan Ali Özkan, “Fabrikalara ve sanayiciye çağrıda bulunuyorum. Karacabey çiftçisi sahipsiz değildir. Karacabey çiftçisi borcuna sadık insanlardan oluşur. Zarar eden çiftçimizin, müstahsilimizin ve üreticimizin alacaklarını zamanında ödeyin. Onlara daha fazla sıkıntı çektirmeyin. Karacabey Belediyesi ve Karacabey Ziraat Odası olarak bunu daha farklı yerlere götürme noktasında bizi mecbur bırakmayın. Bu sıkıntılı ortamı bir an önce ortadan kaldırın” şeklinde konuştu.