Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından Erzurum’da düzenlenen "Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı"nda konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Mevcut işletmeler de teşvikten yararlanmalı” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı toplantıda şehrin ve bölgenin kalkınmasının ancak çalışanın, üretenin ve üretimin teşvik edilmesiyle mümkün olacağına dikkati çeken Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Ancak, devletimizin işletmelere bu anlamda sağladığı teşvik ve desteklerden mutlak suretle mevcut işletmeler de yararlanmalıdır. Bu şekilde hem işletmelerin üretimi hem de istihdamı artar. İlgili bakanlıklar başta olmak üzere iştirak ettiğimiz her toplantıda, her organizasyonda bu konudaki talebimizi dile getirdik. Çok şükür şu anda hükümetimiz de bizim bu talebimize olumlu yaklaştığını görüyoruz. Cazibe Merkezleri uygulaması kapsamında yapılacak yatırımlar çok önemli. Şehrimize yapılacak yeni yatırımların ve yatırımcıların başımızın üstünde yeri var. Ama mevcut işletmelerin bu desteklerden yararlanması bölgemiz ve şehrimizin ekonomik anlamda daha büyük bir sıçrama yapması anlamına gelecektir.”

“Göçü önlemeliyiz”

Yücelik, “Bizim, burada yaşayan insanlarımızı burada tutmamız gerekiyor” diyen Başkan Yücelik, “Bu bölgenin, bu illerin devamlı göç veren il konumundan bir an önce kurtulması lazım. Onun yolu da bu şehrin insanının genel olarak teşvik edilmesinden geçiyor. Yani çalışanı, işvereni, işçiyi, esnafı, memuru, sanayici toplumun bütün kesimlerini bu şehirde yaşamayı tercih edeceği teşvikler, destekler, güzellikler sunmamız lazım.” diye konuştu.

Kendisinin de ilk olarak esnaf birliğine kayıtlı olduğunu kaydeden Başkan Yücelik, “Esnaf bizim temelimiz, ülkemizin temeli, demokrasinin temeli İnşallah hep birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin geleceği, huzuru ve refahı için çalışacağız” dedi.