Germencik Belediye Başkanı Akın ilçe esnafının sorunlarını birlikte çözmek için Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan’ı makamında ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin sonunda her iki başkan da ilçe esnafının karşılaştığı sorunların çözümü için iş birliği kararı aldı.

Aydın’ın İzmir’e komşu ilçelerinden olan Germencik ve Ortaklar’ın yanı sıra daha önce belediye olup sonradan mahalleye dönüşen ilçeye bağlı yerleşim birimlerinde çok sayıda esnaf ve sanatkarın bulunduğunu belirten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Zor şartlar altında hayat mücadelesi veren esnaf ve sanatkarımızın karşılaştığı sorunların el ele vererek daha hızlı ve kolay çözeceğimize inanıyoruz” dedi.

Bulundukları makamların hizmet makamı olduğunu ve gece gündüz esnaf ve sanatkara hizmet etmeye hazır olduklarını belirten Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür etti. Belediye Başkanlığının yanında aynı zamanda üretici olan ve Ziraat Odası Başkanlığı’nı da yürüten Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yakın ilgi ve alakasından dolayı AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan’a teşekkür ederek “Ele ele verirsek halkımızın daha mutlu olacağına inanıyorum” dedi.

Esnafın talep ve isteklerini yerine getirmek ve sorunların daha kısa sürede çözülmesi bakımından belediye başkanları ile kol kola olmanın öneminden söz eden AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Bugün gerek yerelde gerekse genelde yaşanan pek çok sorunun çözümünün uzamasının en önemli nedenlerinden biri bence iletişimsizlik ve diyalog eksikliğidir. Kurumlar diyalog içerisinde olursa sorunun çözümü daha kolay olur. Aydın Esnaf Odaları ile Germencik Belediyesi bundan sonra sürekli koordine halinde esnafın sorunlarını daha kısa sürede çözüp taleplerini de hemen yerine getirmeye çalışacak” dedi.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin anısına AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan esnafın sorunları ile yakından ilgilenen Germencik belediye Başkanı Ümmet Akın’a ‘Ahi Evran’ heykeli hediye etti.