Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı ile Lapseki Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucu taban ücretlerde yüzde 20, sosyal haklarda yüzde 15 zam yapıldı.

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale İl Başkanlığı ile Lapseki Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi sonucu taban ücretlerde yüzde 20, sosyal haklarda yüzde 15 zam yapıldı. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptığı açıklamada, “Lapseki İlçemizin güzelleşmesi için canla başla çalışan işçi arkadaşlarımıza yapılan bu zamlar helal olsun. Arkadaşlarımız Lapseki’yi alın terleri dökerek güzelleştiriyorlar. Bu güzelliği dünyanın dört bir tarafından gelen misafirlerimize hizmet ederek onları memnun ediyoruz. Yapılan bu düzenlemeyle ilgili hem ilçemize hem işçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çalışanın hakkını zamanında vermek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Çanakkale Hizmet İş Sendikası İl Başkanı Vedat Yılmaz imza sonrası yaptığı konuşmasında, “İmzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesini yürürlüğe girmesiyle üyelerimizin taban ücretlerine yüzde 20 sosyal haklarda yüzde 15 zaman gelmiştir. İşçinin alın teri kurumadan emeğin karşılığını ödeyen, alın teri üzerinden pazarlık yapmadan toplu iş sözleşmesini imzalayan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz beye sendikamız, şahsım ve sendikamız üyesi işçiler adına teşekkür ediyorum. İmzalanan toplu iş sözleşmesi sendikamız üyesi işçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.