Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, fındık üreticisinin fiyat sıkıntısını engellemek için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Faruk Özlü, Akçakoca’da düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Özlü, 16 Nisan tarihinde düzenlenecek olan referandumda, Türkiye’nin daha hızlı büyümesi ve daha hızlı ilerlemesi için ’evet’ oyu kullanılması gerektiğini anlattı. Mitingde fındık üreticilerinin sıkıntılarının sorulması üzerine Bakan Özlü, "Fındık konusu Sadece Akçakoca değil, bütün Türkiye’nin, Karadeniz’in konusudur. Fındık konusunda Tarım Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda lisanslı depoculuk uygulamasına geçilecek. Tarım Bakanımız fiyatların bir çıkması ve bir inmesi konusunda tüm çalışmaları yapıyor. Bu Fiyatların inip çıkması engellenecektir. Fındık sezonu başladığında üretici fındığın kaç para olduğunu aşağı yukarı tahmin edecek duruma gelecektir. Tarım Bakanımız ve Maliye Bakanımız bu konuda çalışıyorlar. Fındıkta belirsizlik olmayacak bunun tedbirlerini alıyoruz ve sizleri mağdur etmeyeceğiz’’ dedi.

CHP’li seçmenlerden ’evet’ oy istediğini belirten Özlü, "Ben sadece bizim partimizden değil diğer partilere de gönül vermiş, oy vermiş partili seçmenlere, CHP’li seçmenlere sesleniyorum. Onlardan da bu referandumda evet oyu vermelerini istiyorum. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, farklı partilere mensup olabiliriz. Bu bir siyasi parti meselesi değil,Bu Türkiye’nin geleceği meselesi. Konuşmaların ardından, Bakan Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve milletvekilleri halkı selamladı.

Bakan Özlü, MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü daha sonra Akçakoca MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bakan Özlü, "Düzce için birlikte ve beraberlikte olacağız. Referandum konusunda da ’evet’ yönünde çalışıyorlar ve çalışacaklar. Referandum sebebiyle bir görüş birliğimiz var ama referandum olmasa da biz Düzce için, birlik ve beraberlik için çalışıyoruz. Akçakoca’nın bizim için özel bir yeri var. Her geldiğimizde Akçakoca’ya uğruyoruz. MHP ilçe teşkilatını ziyaret etmekten son derece memnunum.