BMD Başkanı Sinan Öncel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AVM kiraları ile ilgili açıklamalarının sektörün en büyük sorununa tercüman olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AVM kiralarında döviz kurundan TL’ye dönülmesi için düzenleme yapılabileceğinin sinyalini vermesi organize perakende sektöründe büyük bir memnuniyet meydana getirdiğini belirten Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Cumhurbaşkanı Erdogan’ın bu açıklamasıyla perakende sektörünün en büyük sorununa tercüman olduğunu söyledi.
BMD Başkanı Öncel, AVM’lerin bu çağrıyı dikkate alarak 1 Aralık’ta düzenleyecekleri faturalarda 2015 yılbaşındaki dolar kuru olan 2,30 TL’yi esas almalarının piyasaya soluk getireceğini bildirerek, “AVM yönetimlerinden bu uygulamayı 2 yıl süreyle yıllık enflasyon artışıyla devam ettirmelerini bekliyoruz” dedi.
Açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Öncel: “Daha önce de açıkladığımız gibi bizim amacımız sadece mağazayı değil çarşıyı da korumak. Mağazaların faaliyetlerini sürdürmesi, istihdamın ve üretim kanallarının açık olması anlamına geliyor. Perakende, endüstri zincirinin en son ve en hassas halkasını oluşturuyor. Bu halkada yaşanacak olumsuzluklar geriye doğru tüm zincirde bozulmalara neden olacaktır. Yaşanan sıkıntılı süreçte bir çok AVM markaların yanında yer alarak döviz kurunda indirime gittiler. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu zor dönemde diğer AVM’lerden de aynı yaklaşımı bekliyoruz. İki yıl süreyle 2015 yılbaşındaki dolar kuru olan 2,30 TL’ye dönülmesi markalarımızı rahatlatacaktır. Bunun ivedilikle 1 Aralık’ta düzenlenecek faturalara yansıtılmasını bekliyoruz. Çünkü kaybedecek bir dakikamız bile yok” ifadelerini kullandı.