Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe Komisyonu’ndaki 2015 bütçe görüşmelerinde, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın protestosu damgasını vurdu. Çam, Soma ve Ermenek’te ölen madencilerin isimlerinin yazıldığı pankartı bütçenin görüşüldüğü salona astı. Protestonun ardından çıkan tartışmaların büyümesi üzerine görüşmelere bir süre ara verildi.

Çam, akşam saatlerinde başlayan 2015 bütçe görüşmelerinde Ermenek’te ve Soma’da meydana gelen maden facialarını ilginç bir yöntem ile protesto etti. “Özelleştirme Ölümdür” yazılı tişört giyen ve “301” rakamının bulunduğu kırmızı bir bareti başına takan milletvekili Çam, yüzüne sürdüğü kömür karası ile de bütçe salonuna Soma ve Ermenek’te ölenlerinin isminin yazıldığı pankartlar astı. Pankartlarda “ İş kazası sıralamasında AB 1.’si Dünya 3’üncüsü, kaza değil cinayet, Ermenek fıtrat değil” bilgileri yer aldı.

Çam’ın protestosunun ardından bütçe görüşmelerinde milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.
Çam tepkilere, pankartları işaret ederek “Gerekli bilgiler burada” karşılığını verdi. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise “Ne itiraz ediyorsunuz, burada sayın vekilin yapacağı sunuma dair bilgiler bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Ortamın gerilmesi üzerine, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin ile CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı tartıştı. Şahin’in “Sen adam mısın” hakaretine Müslim Sarı “Adamım,” karşılığını verdikten sonra, Sarı’nın üzerine yürüdü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi, araya milletvekillerinin girmesi ile önlendi. Tartışmanın giderek büyümesi üzerine, Komisyon Başkanı Recai Berber, görüşmelere bir süre ara verdi.