Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim dönemi için başvurular başladı. Yaklaşık 600 adayın katılacağı kurslara 1 Ekim tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
Mesleki eğitim alanında Türkiye’de bir ilk olan BUTGEM, Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Bursa sanayisine yetişmiş uzman işgücü kazandırılmasına fayda sağlayan BUTGEM, ücretsiz meslek kurslarıyla mesleki bir alanda uzmanlaşmak isteyenlerin umudu olmaya devam ediyor. Sanayide aranılan ve uzman işgücü yetiştirmede öncü olan BUTGEM’de yeni dönem ücretsiz kurs programları tekrar başlıyor.
30 kurs programı var
Şimdiye kadar binlerce kursiyerin meslek sahibi olmasını sağlayan BUTGEM’de yeni eğitim dönemi ise 10 Ekim 2015 tarihinde başlıyor. Yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler, tekstil, otomasyon sistemleri, moda tasarımı, yazılım uzmanlığı ve hizmet sektörü gibi dallarda 30 kurs programından faydalanabilecek. 2016-2017 yılı 1. döneminde düzenlenecek kurslardan yaklaşık 600 kişi faydalanacak.
İlköğretim mezunları için de kurslar açılıyor
Gündüz ve akşam olmak üzere gerçekleştirilecek kurslara, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları başvurabiliyor. Dijital baskı operatörlüğü, dokuma operatörlüğü, sac işçiliği, dikiş makinesi operatörlüğü, Argon ve Gazaltı Kaynakçılığı kurslarına kayıt olmak isteyenlerden ise en az ilköğretim mezunu olmaları şartı aranıyor. BUTGEM’in kurslarına ise ön kayıtlar 1 Ekim 2016 tarihinde sona eriyor.
Mezun olanların yüzde 80’i istihdam ediliyor
Bursa’da binlerce kişiyi meslek sahibi yapan BUTGEM kurslarına katılanların yaklaşık yüzde 80’i de istihdam ediliyor. Meslek sahibi olmak için fırsat niteliğinde olan kurslara kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan BUTGEM’e şahsen başvurarak, ön kayıt yaptırabilecek.