Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra tarıma, üreticiye yatırımları ve hizmetleri ile büyük destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi hayvancılıkta büyük öneme sahip yem bitkisi tohumunu 83 Bin Büyük baş, 50 bin küçük baş hayvana sahip olan Milas ilçesinde çiftçilere dağıttı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katılarak üreticilerle bir araya geldiği yem bitkisi tohum dağıtımında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 4 dalda analiz yapabilen Türkiye’nin sayılı laboratuvarlarından olan Toprak Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarı’ndan toprak sonuçlarını alan çiftçilere yem bitkisi tohumları bilgilendirme kitapçıkları ile birlikte dağıtıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Milas ilçesinde yem bitkisi tohum dağıtımında konuşan çiftçi Ali Büke hayvancılıkla uğraşanlar için tohumun önemli bir maliyet olduğunu, kendilerine iki yıldır yem bitkisi tohum desteği veren başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün olmak üzere desteği olan bütün kurumlara teşekkür ettiğini söyledi. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas ilçesinde büyükbaş ve küçük baş hayvancılıkla uğraşanların sayısının fazla olduğunu, iki yıldır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıttıklarını söyledi ve Büyükşehir Belediyesi’nin tohum desteği, tarım laboratuvarı, zeytinde halkalı leke mücadelesi gibi birçok hizmeti ile Muğla genelinde tarıma ne kadar önem verdiğini gösterdiğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e tarıma verdikleri destek ve önem için teşekkür eden İsmail Atıcı, bu desteklerin çeşitlenerek artmasını, Milas ilçesinin, Muğla ilinin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını istediklerini sözlerine ekledi.

“Muğlamızın verimli topraklarında milletin efendisi köylümüzün yanındayız”

İzlenen yanlış tarım politikaları ile Türkiye’nin üreten bir ülke konumundan her şeyi ithal eder konuma getirilmesine rağmen Muğla’nın tarım gelirlerinin turizmden fazla olduğunu hatırlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün verimli topraklara sahip Muğla’da çağdaş yöntemlerle kırsalda kalkınmayı sağlamak için Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri ve yatırımları ile milletin efendisi köylünün, üreticinin yanında, emrinde olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’da Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne ilimizin tarımdaki potansiyelini bilerek yatırımlarımız ve hizmetlerimizle üreticimizin yanındayız. Türkiye’de ilk olma özelliği gösteren Toprak Sulama Suyu, Yaprak Analiz Laboratuvarı, Yerel Tohum Merkezi, Alım Garantili Çiçek üretimi, yem bitkisi tohumu, ceviz, incir, zeytin, kestane fidanı desteği, trüf mantarı üretim alanı gibi birçok yenilikçi hizmetle Muğlamızda milletin efendisi köylümüzün yanındayız. Muğla sanılanın aksine tarımdan elde ettiği gelirleri turizmden fazla olan bir kent. Verimli topraklarımız hangi ürünü dikersek yüksek kalitede verim alabileceğimiz Allah’ın bizlere verdiği bir nimet. Muğla genelinde çiftçimize yem tohumu desteğimizle hayvancılıkla uğraşan üreticimizin yüksek kalitede yem elde edebilmesini sağlayacağız. Muğla’nın tarımda ve hayvancılıkta çok özel avantajları var. Bir ürünü elde etmek ve pazarlamak önemli. Muğla’da kırsalda üretilenleri kıyısalda turizm sektöründe pazarlama imkanına sahibiz. Ama ne yazık ki derli toplu, büyük üretim yapılamadığı için maalesef otelcilerin çoğu etini, peynirini, meyvesini diğer mamullerini Muğla dışından temin ediyor. Muğlamızda zeytini, zeytin yağını, balı, meyveyi dünya çapında üretiyorsak bunun pazarlamasını da yapabilmeliyiz. Büyükşehir olarak kooperatiflerimizle alım garantili çiçek üretiyoruz. İhtiyaçlarına göre belediyelerimize, şimdi de otellere üretilen bu çiçekleri veriyoruz. Üretim kooperatifleri oluşturarak kırsal Muğla ve kıyısal Muğla’yı üretim-tüketim ilişkisi ile birleştirmeliyiz. Çiftçimiz doğru yönlendirmeler ve hizmetler ile her türlü çalışmaya emek vermeye hazır. Ama piyasa şartları ve pazar imkanları şevklerini kırdığı için emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Bu da köyden kente göçü hızlandırıyor. Geleceğimiz olan gençlerin toprağına sahip çıkması, çağdaş bir şekilde toprağını işlemesi, katma değeri yüksek ürünler yetiştirebilmesi için kırsal kalkınmaya önem veriyor ve vermeye devam edeceğiz. Yaşanacak bir şehir olan Muğlamızın verimli topraklarında milletin efendisi köylümüzün yanında ve emrindeyiz”