Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği (TÜSKOOP-BİR) Genel Başkanı Halis Uysal, Türk çiftçisinin Avrupa çiftçisi ile yarışması için elektrikte yüzde 18 olan KDV'nin de yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini söyledi.

TÜSKOOP-BİR Genel Başkanı Halis Uysal, “Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği olarak bizlerin isteği tarımsal elektrik faturalarımızın her ay değil, 6 ayda bir çıkarılmasıdır. Bu konuda isteklerimiz devam ediyor.” dedi.

TÜSKOOP-BİR Genel Başkanı Uysal, Türk çiftçisinin ürettiği ürünlerin yabancı çiftçi ürünleri ile rekabet etme şansının ancak kullandığı enerji kaynaklarındaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e inmesi ile mümkün olacağını söyledi. Türk çiftçisinin yabancı çiftçi ile rekabet edemediğinin altını çizen Uysal, “Bu rekabetin sağlanması için en büyük maliyet ve girdi olan tarımsal elektrikte devlet desteğinin artırılması gerekir. Bu da KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesi ve yüzde 19 olan kaçak elektrik payı ile TRT payının yüzde 2'ye düşürülmesi ve belediyelere tüketim vergisi olarak kesilen yüzde 5 oranlarının kaldırılması ile mümkün. Türk çiftçisi bu ödemelerden kurtarılırsa dünya tarım ürünleri ile dünya pazarlarında rekabet etme şansını elde edebilecek. 62'inci hükümetin Bakanlar Kurulu'nca hazırlanacağı söylenilen ve ekim ayında Meclis'e getirilecek yeni Torba Yasası'nda bu taleplerimizin dikkate alınarak değerlendirilmesini istiyoruz. Türk tarımında sulu üretim yapan çiftçilerin bu istekleri yerine getirilmesi durumunda dünya çiftçisiyle rekabet etme şansımız artacak.” diye konuştu.