Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Kırmızı Bülten ile aranan CEO Mehmet Aydın'a dair yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Kamil B. adlı noter Mehmet Aydın ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Aydın ile 'yatırım danışmanı' sıfatıyla görüştüğünü söyleyen Kamil B., 'Dönüşte uçakta Çiftlik Bank hakkındaki haberleri görünce şoka girdim’ dedi.

BREZİLYA'DAKİ GÖRÜŞME

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında tutuklanan muhasebeci Kalender Kemal, Brezilya'daki Mehmet Aydın ile geçtiğimiz mart ayında yaptıkları toplantıya Kıbrıs'tan bir noteri de götürdüklerini, Aydın'ın bu notere boşanma işlemleri için vekâlet verdiğini anlatmıştı. Noter Kamil B., aynı zamanda yatırım danışmanı olduğunu, Aydın ile Kıbrıs'ta yapacakları yatırımlar için görüştüğünü söyledi. Kamil B.,  Aydın'ın boşanmak için vekalet vermek de istediğini ancak hukuken mümkün olmadığı için kendisini Kıbrıs'a çağırdığını anlattı.  

"YATIRIM DANIŞMANI OLARAK GÖRÜŞTÜM"

Noter Kamil B. şunları anlattı: 

"Mehmet Aydın ile Kıbrıs'a yatırım için geldiklerinde, mali müşavir olan bir arkadaşım vasıtasıyla tanışmıştım. Yatırım danışmanlığı yapıyorum. Burada yatırım yapmayı düşündüklerini söylediler. Bununla ilgili görüştük. Benim yurtdışında da bağlantılarım var. Oralarda da bu işi yapıyorum. İstanbul'da olduğum bir zamanda benimle Brezilya'da görüşme yapmak istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim. Brezilya'ya gittim. Kıbrıs'taki araziler hakkında bilgiler verdim. Yatırım planlarını konuştuk. Kanuni prosedürleri ve diğer bürokratik detayları anlattım"

"HEMEN BOŞANMAK İSTİYORDU"

"Noter olduğumu öğrenince eşinden boşanmak istediğini, bu işlemleri başlatmamı istedi. Vekaletname vermek istedi. Ama bunun ancak hazırlığını yapabileceğimi, işlemler için kendisinin Kıbrıs'a gelmesi gerektiğini söyledim. Kabul etti. 'Tamam geleceğiz' dedi. Bir an önce boşanmak istiyordu. 'Daha erken olmaz mı?' dedi. Ben de prosedürü anlatarak 'Olmaz' dedim. Bana kimlik bilgilerini attılar ama işlemleri başlatmak için Kıbrıs'a gelmedikleri için bir işlem yapılmadı"

"UÇAKTA ÖĞRENDİM"

"Çiftlik Bank hakkındaki olayı 8 Mart’ta dönüşte uçakta öğrendim. Haberleri okurken (Gümrük  Bakanlığı’nın soruşturma raporunu) gördüm. Şok oldum. Yanımdakilere de 'Bu nedir, nasıl birşey yaptınız' diye sordum. Brezilya'ya yatırım danışmanlığı için gitmiştim. Onların ne yaptıkları, ne işler yaptıklarıyla ilgili bir bilgim yok. Kıbrıs'ta yatırım yapacakları için benden bilgi aldılar. Daha sonra da bir ilişkimiz olmadı."

Kaynak: Milliyet