Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzonlu iş adamlarından ekonomiye destek sözü aldı.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası’nı ziyareti sırasında iş adamlarına seslenen Erdoğan, "Karadeniz her gelişimde benim için adeta bir motivasyon bir enerji kaynağı oluyor. Karadeniz’i sevmeyenin gönül pınarı kurumuş demektir. Biz Karadeniz’i seviyoruz biz 81 vilayeti ile tüm Türkiye’yi seviyoruz. Tüm insanları seviyoruz. Türkiye’nin 2023 hedeflerine doğru ilerlemesinde en büyük katkının Karadeniz’den geleceğine inanıyorum" dedi.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası’nın taleplerine değinen Erdoğan, "Ülkemizin en eski sanayi ve ticaret odası İstanbul’dur. Trabzon Ticarete ve Sanayi Odası ise İstanbul’dan sadece 2 yıl sonra 1884 yılında kurulmuştur. Bu mazi, derinlik, zenginliktir. Bu kadar eski bir ticaret ve sanayi geçmişi olmasına rağmen Trabzon nüfusunun 3’te 2’sinin hala tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlıyor olmasını ben biraz manidar buluyorum. Böyle tarihi bir birikimi ve büyük bir potansiyeli hareket geçirmek de zorlandığımıza göre burada bir sıkıntı var demektir. Geçtiğimiz yıl şehrimizin ihracatına bakıyorum; 1 milyar 341 milyar dolar. Bu rakam Trabzon’a yakışır mı? Yakışmaz. Yakışanı yapmamız lazım. Bu ihracat rakamı Trabzon’un elinin kiri bile değildir. Çok daha fazlasını bekliyoruz. Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası’nın taleplerine bakıyorum; endüstri bölgesi yatırım projesi istiyorsunuz, şehir ve üniversite hastanelerinin ikincisini, havalanın genişletilmesini istiyorsunuz. Liste bu şekilde uzayıp gidiyor. Bunları yapmaya varız. Ama soruyorum; bu talepler karşısında bize ne taahhüt ediyorsunuz? El ele verip bu işi başaracağız" dedi.

Erdoğan, bir önceki gelişinde Katar Emiri ile bölgeyi havadan gezdiğini de hatırlatarak "Bundan kısa bir süre önceydi bir Emiri, Enerji Bakanım ile beraber aldık, helikopterle kar mevsiminde bütün dağları onunla birlikte dolaştık. ’Buralarda bir şeyler yapamaz mıyız’ dedik. ’Gel beraber yapalım. Kayak merkezleri ne istiyorsan yapalım. Oteller şu bu yapalım.’ Lafını yaptık, icraat safhası var ayrı. Temenni ederim ki icraatı da olur. İhracatı şöyle bir 5 milyar dolara çıkarmayı, taahhüt ediyor musunuz? ’Tamam’ dediler. Şehrimizin 2,6 milyar dolarlık vergi gelirini 2-3 katına çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? ’Eyvallah’ dediler. Sosyal güvenlik sisteminde kayıtlı 187 bin olan çalışan sayısını katlayarak arttırmayı taahhüt ediyor musunuz? Devletten yatırım beklemekte elbette hakkınızdır. Hem bunu yapacağız hem yatırımları yapacağız. Türkiye 81 vilayeti ile büyüyecek. Türkiye yürürken Trabzon yerinde durursa olmaz. Beraber koşmamız lazım" ifadelerini kullandı.