İşte paradoks: En düşük ücret seviyesine sahip görünmüyorsun, ama sen her zaman kısaydın, borçtan kurtulamazsın. Tanıdık bir durum mu? Ayrıca sizin de yardımınıza ihtiyaç duyan krediler, ipotekler ve sayısız akrabalar. Psikologlar açıkladığı gibi, her şey ortaya çıkan, madde durumunuzu olumsuz yönde etkileyebilecek alışkanlıklarla ilgilidir. Hangi anların refah düzeyine ulaşmamızı ve borç deliğinden çıkmamızı engelliyoruz.

Kendine acımak

Başarısız insanlar sürekli olarak başarısızlıklarına dair bir açıklama bulurlar ve etrafındaki herkesi suçlarlar, ama kendilerini suçlamazlar. O iş değil, o meslek değil, o ülke değil, o zaman değil, sonunda... Ama en popüler bahanesi, zengin bir ailede doğmaktan şanslı olmadıklarıdır - ve bu yüzden hayatları işe yaramadı.

Her ne kadar yoksul ailelerden gelen çocukların başarılı bir kariyer yaptıkları ve belli yüksekliklere ulaştıkları tarihte birçok örnek var. Bu nedenle, psikologlar bir kez daha bu yaşamdaki her şeyin size bağlı olduğunu hatırlatır.

Başarısızlıklarınızın nedenlerini aramak yerine, düşüncelerinizi çeşitli problemlere çözüm bulma ve durumu daha iyi nasıl değiştirebileceğinizi anlamaya yönlendirmek daha iyidir. Hiçbir şey almamanız için temayı kullanmamanız gerekiyor, ancak bunu yapmak için neler yapabileceğinizi düşünmek gerekiyor.

Her şeyin veya hayatın, sizin vasıtalarınızın ötesinde tasarruf

Psikologlar, daha fazla paranızı (yeni kıyafetler, lezzetli yemekler, eğlence), daha az paranızı koruduklarını ve inkar ettiklerini söylüyorlar. Ve her şey hayatın yasalarından biri olduğu için: ne kadar çok harcarsanız, o kadar çok para kazanırsınız. Hayır, makul tasarruflar hoş karşılanır, ama tam olarak açgözlülüğe dönüştüğü ana kadar. Finansörler bile bu fenomeni paranın ölü bir ağırlık olmaması gerçeği ile açıklarlar - çalışmalı ve gelir getirmelidirler.

Bu arada, yoksul insanların alışkanlığının tersi, kazandıklarından çok daha fazla harcamalarıdır. Başka bir deyişle, biri yavaş ama emin adımlarla zorlaşırken, diğerleri geniş bir ayak üzerinde yaşamaya ve arkadaşlarının ve tanıdıklarının gözlerine toz atmaya çalışır. Örneğin, bir yere şehir dışında ve yürütme araba aynı zaman hareket geçen modeli eski bir tek odalı bir dairede yaşayan ucuz lüks markalar olmayan en zengin özelliklere sahip akıllı telefon ve gösteri aksesuar münhasıran konuşun. Tüm bu çanlar ve ıslıkların yüksek bir faiz oranıyla kredi üzerinden satın alındığını söylemeye değer mi?

Uzmanlar kredilerden vazgeçmenizi, kendinizi borç deliğine sokmamanızı ve kendinize bir çeşit hava yastığı oluşturmak için en az% 10 tasarruf etmek için her maaşı denemenizi tavsiye eder. Şaşıracaksın

Izin ve günler yokluğu

Ne yazık ki, pek çok kişi, ne kadar çok çalıştıklarını, elbette ki şöhrete, başarıya ve maddi refaha kavuşacaklarına inanıyorlar. Ancak, tükenmişlik, nevroz ve kronik yorgunluk yerine, başka bir şey almıyorlar. Ve her şeyden önce Budistler hala hayattaki her şeyin birbirine bağlı olduğuna ve herşeyin uyum içinde bulunması gerektiğine inanıyordu. Diğer bir deyişle, eğer çok çalıştıysanız, lütfen dinlenmek için büyüleyici görünün. Yeniden yüklemek, başka şeylere geçmek ve yaşamın anlamının sadece maddi mallarda olmadığını anlamak için bir mühlet düzenlemek gerekir.

Sevilmeyen iş

Para için, size zevk getirmeyen bir işe katlanmak zorunda olduğunu düşünüyor musunuz? Uzmanlar maaştan maaşlarına kadar insanların neden kendilerini kaybettiklerini açıklıyor. Birincisi, hayatlarında bir şeyi değiştirmekten korkuyorlar, daha kötüsünden daha kötü olmanın daha iyi olduğunu tartışıyorlar (bir şekilde başka bir alanda, örneğin, şimdi daha da kötüye gidecekleri gerçeğine karşı kendilerini önceden programlıyorlar)

İkincisi, klişeler içinde yaşarlar ve yeni bir şey denemek için hiçbir şeyin ötesine geçemezler. Üçüncüsü, sevilmeyen işlerin arka planı ve faaliyetlerinden ahlaki tatmin olmamalarına karşın, sağlık sorunları, depresyon ve erken yaşlanma yaşarlar.

Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak

Ya da, kendilerini ve diğer insanları gelir açısından değerlendirme alışkanlığı. Gelir anlamlı çok hızlı, hayal kırıklığına maliyetini aşan ve çok hızlı bir şekilde hayatta ilgi kaybolur, bu konuda herhangi bir sonuç elde ettikten zaman Şaşırtıcı mutlu ve başarılı olmak için düşündük bireyler sadece durumda mümkündür. Psikologlar, sadece fakir insanların, tam mutluluk için yeterli paraya sahip olmadıklarına inanmalarına dikkat ederler. ve bu nedenle diğer şeylerin olumlu yönlerini bulmaya - Ve çok güvenli ve mutlu bir yaşam düşünenler, mutluluk ne pahasına olursa olsun satın alınamaz söylüyorlar.

Durum değerlendirmesi

Baktığınız ilk şey kişi değil, statüsü ve ne kadar yararlı (ya da işe yaramaz) sizde olacağıdır. Bu temelde yanlış bir yaklaşımdır. Elbette, başarılı olmak için kendinizi çoktan başarmış olan insanlarla kuşatmanız gerekir. Sonuçta, size yeni bir şeyler öğretebilecekler veya sadece maddi refahınızı geliştirmenize yardımcı olacak değerli tavsiyeleri paylaşabilecekler. Ancak bu sadece kişinin kendisi bir şey olduğunda mümkündür (tabii ki bankadaki etkileyici bir hesaba ek olarak).