İTOB Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kurulduğu 2002 yılından bu yana bölgenin müteşebbis heyetinin sanayicilerden oluştuğunu belirterek, “Bölgemizi Bakanlık önerisine uygun bir yönetim yönetiyor” dedi.

İTOB OSB Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığının genel kurul aşamasında olmayan ve parsellerinin üçte birinde çalışma ruhsatı alınan 28 adet organize sanayi bölgesine bir yazı gönderdiğini belirterek, “Bölgemizde de parsellenin üçte birinden fazlasında iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alındığından yazı bölgemize de geldi. Yazıda değişen kanun maddesine değinilerek, müteşebbis heyet üye sayısının yarısını geçemeyecek şekilde, yapı kullanma izni almış katılımcılardan oluşması gerektiği belirtilerek yapı kullanma izni alan katılımcıların müteşebbis heyete dahil edilmeleri yönünde çalışma başlatılması isteniyor” dedi. Kurulduğu 2002 yılından beri İTOB müteşebbis heyet üyelerinin tamamının OSB’de arsa tahsisi yapılmış firmalardan oluştuğunu belirten Demirtaş, heyette odalardaki, resmi kurumlardaki, yerel yönetimlerdeki kimliği ile hiç kimsenin bulunmadığını söyledi.

"En ideal, en demokratik"

Demirtaş, şöyle konuştu: “Zaten bu tür sanayici olmayan kişilerin yer aldığı yönetimlere her zaman karşı oldum. Bölgemizde de kuruluştan bu yana iki senede bir OSB katılımcıları seçimle 15 kişilik müteşebbis heyeti seçiyor. İTOB OSB, bu şekilde kurulan ve yönetilen nadir OSB’lerden birsidir. En ideal, en demokratik OSB modeli olduğunu düşündüğümüz bu modeli altyapı çalışmaları sürerken yani OSB bütçesinden ciddi yatırım kararları alınırken de işletme aşamasında da uyguladık. Her aşamada müteşebbis heyette söz sahibi olanların tamamı OSB katılımcısıdır. Bugün de müteşebbis heyet üyelerimizin 15’i de yapı kullanma izni almış firma yetkililerinden oluşuyor. Dolayısı ile İTOB Organize Sanayi Bölgesi Bakanlığımızın önerisine uygun biçimde yönetiliyor.”