Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, vatandaşların güvenli ve rahat bir seyahat gerçekleştirmeleri için Türkiye'deki tüm havalimanlarında tedbirler aldıklarını söyledi.

Ramazan Bayramı’nda havayolunu tercih edenlerin sayısının fazla olması sebebiyle havalimanlarında yoğunluklar yaşanıyor. Havayolu şirketleri artan talep karşısında ek seferler düzenleme kararı aldı.

Atatürk Havalimanı’nda açıklama yapan Orhan Birdal, her bayram olduğu gibi bu ramazan bayramında da ulaşım sektöründe de büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Havalimanlarında da büyük yoğunluklar yaşandığını kaydeden Birdal, “Atatürk Havalimanımız Türkiye'nin en büyük havalimanı, en çok yolcu giriş çıkışı yapılan havalimanı. Son iş gününün cumaya gelmesi yolcu sirkülasyonunu daha da fazla arttığına işaret ediyor. Almış olduğumuz tedbirler sayesinde yolculara daha rahat daha konforlu daha hızlı hizmet verebiliyoruz. Atatürk Havalimanı'nda ortalama 150 binin üzerinde yolcu giriş çıkışı yapıyor. Bugün bu sayının daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz. Her şeye rağmen burada kuyruk resmi göremeyeceksiniz. Çünkü gerek pasaport tarafında gerek güvenlik tarafında tüm hizmet veren birimler arkadaşlarımız, tüm hizmete veren resmi ve özel kuruluşlar hepsi koordinasyon içerisinde çalışarak bu hizmeti süratli bir şekilde sürdürüyorlar. Sadece Atatürk Havalimanı'nda değil, bugün ve bayram sonrasına kadar Türkiye'de ki tüm havalimanlarımızda benzer tedbirleri aldık. Bunları uygulamaya koyduk. Pek çoğunda 24 saat esasına göre hizmet veriliyor. Tüm ekipler iş başında. Vatandaşlarımızın daha rahat, sağlıklı, huzurlu, güvenli bir uçuş yapabilmesi için havacılık adına her türlü tedbiri aldık.” dedi.

Her zaman ki trafik akışından daha fazla bir akışın söz konusu olduğunu dile getiren Birdal, özellikle 25 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında 397 ek sefer yapılabilmesi için slot talebi geldiğini, bunu mümkün olduğu kadar karşılayacaklarını dile getirdi.

'İNŞAAT ORTAMINDA UÇUŞLARIN GECİKMEMESİ BAŞARI'

Hava tarafında da çalışmaların son sürat devam ettiğini kaydeden Birdal, bunların önemli bir kısmının yarın itibariyle hizmete açacaklarını belirtti. Hava tarafında uçak sirkülasyonu itibariyle ciddi bir rahatlık sağlanacağını dile getiren Birdal, “Burada ki asıl başarı bize göre bu kadar yoğun bir inşaat ortamı içerisinde uçuşların gecikmemesi, sağlık bir şekilde sürdürülebilmesi. Bu da havalimanında ki özel havayolu şirketleri, yer hizmeti şirketleri, terminal işletmeleri gerekse de havalimanı işletmesi ve DHMİ'nin koordinasyonla, bu işi ortak akılla sürdürmeleri devam ettirmeleri neticesinde elde edilebiliyor. Atatürk Havalimanı’nda inşaat devam edecek. İnşaat rağmen yolcular bunu mümkün olduğunca az hissedecekler. Normal yolculuklarını yaparken uçağa binerken, inerken ya da apronda hareket halindeyken inşaat çalışmaları uçakların hareket alanlarını daraltmayacak. Aksine yeni yaptığımız yerler devreye girdiğinde daha çok uçağa bir anda hizmet verecek hale geleceğiz.” ifadelerini kullandı.