Diyarbakırlı sanayici ve işadamları, Egeli ihracatçıları Diyarbakır’da yatırım yapmaya davet etti. Karacadağ Kalkınma Ajansı öncülüğünde, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulkadir Karavil Başkanlığı’nda, Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret eden Diyarbakır işadamları heyeti, çözüm süreci sonrasında Diyarbakır’ın yatırım için bir cazibe merkezi haline geldiğini, hızlı hareket eden sanayicilerin Ortadoğu’da marka olacağını belirterek, Egeli ihracatçılara, “Acele edin” çağrısında bulundu.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise hem çözüm sürecinin hem de 6. bölge teşviklerinin Egelileri Diyarbakır ve çevresinde yatırım yapma konusunda cesaretlendirdiğini söyledi. Ünlütürk, “Geçmişte Diyarbakır ile birçok sektörümüz iş yapmaya çalıştı. Benim firmam da dahil olmak üzere özellikle tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar yapıldı. O bölge ile yüksek adetli üretimleri nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. 6. bölge teşvikleri kapsamında olması bizi yatırım konusunda cesaretlendiriyor. Özellikle çözüm süreci, istikrar ve huzurun kalıcı olacağı mesajlarını veriyor.” dedi.

DİYARBAKIRLI GİRİŞİMCİLERE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Diyarbakırlı girişimcilerle iş ortaklığı yapmak istediklerini belirten Ünlütürk, “O bölgede bizler için arsa bulmak, bina yapmak bölge insanına göre daha zor. Bölgenin işadamları iş yapmaya soyunursa, bizler destek ve bilgi transferi yapmaya hazırız. Tekstil ve konfeksiyonda yatırım için Şanlıurfa'da bu konuda çalışma var. Ağrı ve Bitlis'te de tekstil ve konfeksiyon için seçilmiş bölgeler var.” şeklinde konuştu.

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavil da Diyarbakır'ın teşvikte önemli avantajlara sahip olduğunu ifade etti. Karavil, "Diyarbakır yatırım açısından bakir bir bölge. Diyarbakır'a yatırım yaparsanız, vergi ödemeden üretim sahibi oluyorsunuz. Şehrimizin çevresi hep küçük illerle çevrili. Çevre illeri bağladığımız zaman 7,5 milyon nüfusa sahip olan bir kent haline geliyoruz. Kim erken davranırsa bizim oralarda marka olur. Sizleri Diyarbakır'a davet ediyoruz." diye konuştu.