Mayıs 2014 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre traktör pazarı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 7.21 büyüme gösterdi. Doğu Anadolu Bölgesi yüzde 15.09 büyüme ile dikkat çekerken, Türkiye genelinde trafik tescil adetlerini yüzde 14.31 oranında artıran Erkunt Traktör Doğu Anadolu'da ise yüzde 31,33 büyüyerek büyük bir başarı yakaladı.

Doğu Anadolu’da yakaladıkları başarıyı değerlendiren Erkunt Traktör Genel Müdür Yardımcısı Tolga Saylan, "2014 yılının başında ürün gamımızı büyük oranda genişlettik. Kıymet 90E+’nin çiftçilerimiz tarafından büyük beğeni kazanması sonrasında yılbaşında Nimet 70E+ ve Servet 80E+, Nisan ayında ise Kudret 105E+ modellerimizi piyasaya sunduk. E serisinin üstün performansına lüks donanım eklediğimiz E+ serisi Türkiye genelinde olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi’nde de pazar payımızı artıran önemli etkenlerden biri durumunda." dedi.

    Yeni modellerin pazarda yakaladığı başarıya da değinen Saylan, "Biz yeni bir model tasarlayıp, piyasa sunup daha sonra çiftçilerin bu yeni modeli beğenip beğenmeyeceğini bekleyen bir marka değiliz. Biz, sürekli tarlada, çiftçilerimizin yanında olan, ihtiyaçlarını dinleyen ve bu ihtiyaca yönelik modeller tasarlayan bir markayız. Her yeni modelimizin pazarda ciddi paylar almasının sırrı budur. " diye konuştu.

    Önümüzdeki aylarda bölge çiftçisine hitap edecek yeni bir model çıkarma hazırlığında olduklarını da sözlerine ekleyen Tolga Saylan, "Erkunt Traktör’ün bölgedeki başarısı il bazında incelendiğinde pazar payının Elazığ’da yüzde 8.62’den 11.29’a, Muş’ta yüzde 6.91’den 14.43’e, Ağrı’da yüzde 5.88’den yüzde 16.67’ye çıktığı görülmektedir." diye konuştu.