Türkiye’nin ilk TSE belgeli icadı olduğu belirtilen ve şebeke kaynaklı aşırı yüksek voltajın cihazlar ile sistemlerde oluşturacağı hasar ve kayıpları önlemek üzere tasarlanmış bir yüksek voltaj koruyucusu durumundaki Trimbox’a için Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ile Yurttaş Holding arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) ile Yurttaş Holding, şebeke kaynaklı aşırı yüksek voltajın cihazlar ile sistemlerde oluşturacağı hasar ve kayıpları önlemek üzere tasarlanmış bir yüksek voltaj koruyucusu durumundaki Trimbox için işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan açıklamada, protokol kapsamında DOSABSİAD üyeleri, enerjide meydana gelebilecek tüm olumsuzluklara ve aşırı gerilimlerden dolayı oluşabilecek yangınlara karşı koruma sağlayan Trimbox’a yüzde 40 indirimle sahip olabilecek. DOSABSİAD merkezinde gerçekleştirilen imza töreninde DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, DOSABSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Kar, DOSABSİAD Başkan Yardımcısı Nilüfer Çevikel ve Dosabsiad Saymanı Fatih Tuğral ile Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş’ın yanı sıra Yurttaş Holding yöneticileri hazır bulundu.

Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, tören öncesinde ’Trimbox cihazının dünyada tek olduğunu belirterek, “Trimbox’ın, aşırı gerilim sönümleyicinin jenerik ismi olma iddiası ile ortaya çıktı. Patentli özel tasarımı sayesinde elektrik şebekelerinde sıkça yaşanmakta olan aşırı gerilimleri 10 nanosaniyelik inanılmaz tepki hızı ile engelleyerek, evinizde, iş yerinizde, fabrikanızda kısacası elektriğin olduğu her yerde elektrik-elektronik cihazlarınızı korur ve buna bağlı yangın riskini engeller” şeklinde konuştu.

Yurttaş, Trimbox’ın, işlevini yerine getirirken sigortayı attırmadan, çalışmaların kesintisiz bir şekilde devam edebilmesine olanak tanıdığını kaydederek, trafo patlaması ya da yıldırım düşmesi gibi aşırı gerilim durumlarında da Trimbox’un tam koruma sağladığını söyledi.

Trimbox’ın kullanımıyla birlikte çıktı maliyetlerinin önüne geçilebileceğine dikkat çeken DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk ise, “Böyle bir cihazın Bursa’da üretilmesi, hem yerel hem de genel ekonomiye fayda sağlayacaktır. Milli servetimize önemli derecede katkı koyacak olan Trimbox’ı öncelikle DOSAB’daki üye firmalarımızda kullanımını yaygınlaştırmak ve öneminin anlaşılmasını sağlamak adına destek olacağız” diye konuştu.

Bilgilendirme seminerleri düzenlenecek

DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, indirim sağlayan işbirliği protokolü çerçevesinde ayrıca firma temsilcilerine yönelik bilgilendirici seminerleri de düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.