Denizli Sanayi Odası(DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, ilde kullandırılan tüm krediler arasında bireysel kredilerle kredi kartlarının oranının yüzde 17,10’dan yüzde 27,30’a yükseldiğini bunun korkutucu olduğunu söyledi.

    DSO’nun meclis toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Keçeci, kredi kartları kullanımı ve bireysel kredilerinin Türkiye’nin en büyük ekonomik ve sosyal sorunlarından biri haline geldiğini ifade etti. Keçeci, 2005-2013 periyodunda gerek Denizli’de gerekse ülke çapında bireysel kredilerin tırmanışının korkutucu olduğunu vurguladı. Keçeci, "Bu zaman dilimi içinde Denizli’de kullandırılan tüm krediler arasında bireysel kredilerle kredi kartlarının oranı yüzde 17,10’dan yüzde 27,30’a yükseldi. Türkiye çapında ise bu oran yüzde 20’lerden yüzde 31’lere yükseldi." dedi.

    Son dönemde kredi kartı ve bireysel kredilerin kullanımına ilişkin hükümet tarafından alınan tedbirlerin etkilerinin görülmeye başladığını belirten Keçeci, "Bizim DSO olarak 2005’ten bugüne takip ettiğimiz kredilerin sektörel dağılımında, 2013 sonuna kadar bireysel kredilerde hem Denizli’de hem de Türkiye’de amansız bir yükseliş yaşandı. Reel ekonomiye ve sosyal hayatımıza sayısız olumsuz etkisi olan bu gelişimi durdurmak adına bir takım tedbirler alındı. Bu tedbirlerin meyveleri toplanmaya başlıyor görünüyor ki mutlak değer olarak artış gözlense de, 2014’ün ilk yarısında 2005’ten bu güne ilk kez bireysel kredilerin toplam krediler içindeki payının gerilediğini görüyoruz." diye konuştu.