Eti Maden Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde faaliyet gösteren tesisin dünyanın bor ihtiyacının yüzde 50’sini karşıladığını söyledi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kırka Bor İşletmesi’ni ziyaret etti. Dünyanın en büyük bor rezervine ait Kırka’daki tesiste incelemelerde bulunan Keleşer, burada Eti Maden İşletmeleri Kırka Bor İşletme Müdürü Ersan Ayten tarafından karşılandı. Çalışanları ve yönetimi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Keleşer, "Kırka tesislerimiz dünya bor ihtiyacının yüzde 50’sini karşılar duruma geldi. Her geçen gün pazarımızı arttırarak büyümeye devam ediyoruz. Bu bölge insanımıza istihdam başta olmak üzere her alanda katkımız olacak. Buraya geliş sebebimiz arkadaşlarımıza, işletmemize ve her çalışanımızın bizim kadar hedeflerimizi bilmesini istiyoruz. Dünya bor rezervinin Türkiye olarak yüzde 73’üne sahibiz. Dünya bor pazarının da yüzde 73’üne sahip olmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz ise, ’’Bende eski bir Kırka bor çalışanı olarak yanınızda olmaktan sevinç duydum. Göreve geldiği günden beri işletmelerimizi en üst seviyelere çıkararak bizlerin yanında olan ve bunu toplu iş sözleşmemizde de gösteren genel müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ diye konuştu.

Gürbüz, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Keleşer’e bir madenci heykeli hediye etti. Keleşer ise Gürbüz’e hatıra tabağı, Türkiye Maden-İş Sendikası Kırka ve Havalisi Şube Başkanı Yılmaz Ayrancı’ya da kehribar tespih ve Eti Maden duvar saati hediye etti.