Sayın abonemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, İsrail'in Gazze bombardımanı nedeniyle sosyal medya üzerinden başlatılan ve Türkiye'de faailiyet gösteren uluslararası şirket ve ürünlere yönelik boykotla ilgili açıklamasını içeren haberi düzelterek, yeniden yayınlıyoruz.

Saygılarımızla..

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İsrail'in Gazze bombardımanı nedeniyle sosyal medya üzerinden başlatılan Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirket ve ürünlere yönelik boykotla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir." denildi.

TOBB tarafından kamuoyuna yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde, ülkemizde faaliyet gösteren birçok uluslararası şirkete ve ürünlere yönelik karalama kampanyaları başlatılmasını, sosyal medya üzerinden listeler düzenleyerek boykot girişimlerinde bulunulmasını Türk iş dünyası olarak üzülerek izliyoruz. Bir markayı ya da bir ürünü tercih etmemek herkesin en doğal hakkıdır. Ancak yanlış bilgilerle ve iftiraya varan suçlamalarla bunu haksız bir kampanyaya dönüştürmeye çalışmak öncelikle Türkiye ekonomisine zarar verecektir. Uluslararası şirketler, ülkemizde yatırım yaparak, istihdam sağlayarak, ihracat yaparak ve ödedikleri vergilerle ülkemizin geleceğine katkı sağlıyorlar. Ülkemize ve ekonomimize değer katıyorlar. Ülkemizde üretim yapan, istihdam sağlayan, vergi veren her şirket bizim değerimizdir. Bu şirketlerimizi siyasi tartışmaların dışında tutmalıyız. 2023 hedeflerine doğru ilerlerken, şirketler hakkındaki bu tür dedikodular ve yanlış bilgilerle kendi ayağımız kurşun sıkmayalım. Unutmayalım ki, geçmişte de kamuoyu hassasiyetini istismar ederek yapılan boykotların bir sonuca ulaşmadığını, sadece bu şirketlerin Türk çalışanlarına zarar verdiğini yaşayarak tecrübe ettik. Gazze'de yaşanan insanlık dramı karşısında hepimiz, kendi ekonomimize zarar verecek bu tür girişimler yerine, İsrail'in bu saldırılarının durdurulmasına ve kardeş Filistin halkına gereken insani yardımın ulaştırılmasına odaklanmalıyız."