Batman’da 10 yıl önce mezun olan ve özel ders veren ancak atanamadığı için ek iş olarak organik ürünler üretmeye başlayan fen bilgisi öğretmeni Selim Adlığ, ürettiği ürünleri Türkiye’nin birçok kentinin yanı sıra Avrupa ülkelerine satıyor.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümünden 10 yıl önce mezun olan Batmanlı Selim Adlığ (35), bu süre zarfında bir taraftan atanmayı beklerken, diğer taraftan da öğrencilere özel ders verdi. Atanamayan evli ve bir çocuk babası Adlığ, bunun üzerine ek iş olarak baba mesleği olan çiftçiliğe dönmeye karar verdi. Adlığ, bir taraftan da market açtı. Yaklaşık 7 ay önce 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan evinin yanındaki arazisinde çiftlik kuran Adlığ, burada başta organik yumurta olmak üzere yoğurt, kavurma ve tereyağı üretmeye başladı. Ürünlerini önce kentteki, ardından da Türkiye’nin birçok ilindeki işletmelere satan Adlığ, başta Hollanda ve Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinden de sipariş almaya başladı.

Atanamadığı için bu işe başladığını anlatan Adlığ, “Türkiye’de organik ürünler azaldı. Vatandaşlar daha çok suni ve yapay ürünlere yöneldi. Bu yüzden biz de organik ürünlere yöneldik. Köy ürünleri satabileceğimiz bir pazar oluşturmaya çalıştık. Köy tavuğu ve yumurtası temin ediyoruz. Kendimiz daha çok doğal el yapımı ürünler üretiyoruz. İş fikri konusunda geçmişe dönersek babamda çiftçiydi. Küçükken bile doğanın içindeydim, tarımla uğraşıyorduk. Toprakla haşır neşirdim” dedi.

Ürünlerinin kaliteli ve doğal olmasının müşteriyi çektiğini anlatan Adlığ, “Batman dışında diğer illere de sipariş gönderiyoruz. Bunun yanında Hollanda ve Almanya’dan da sipariş alıp gönderiyoruz. Mesela et kavurması, tereyağı, bal ve taze kuruyemişler gönderiyoruz. Herkese bu işi tavsiye ederim” diye konuştu.