Elazığ İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) 3. yönlendirme kurulu toplantısı yapıldı.

Elazığ İŞGEM Genişletilmesi Projesinin 3. Proje Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Projenin Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü İlkay Akçan, Takım Lideri William McConkey ve Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, son 4 aylık dönemdeki faaliyetleri ile planlanan faaliyetler hakkında detaylı bilgi verdi.

Toplantı hakkında bilgi veren Proje Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, “Elazığ İŞGEM’in İş planı ve hizmet kılavuzlarının geliştirilmesi ve hazırlanması faaliyeti kapsamında, İŞGEM 2. kampüs alanında yer almak isteyen girişimciler ile İŞGEM’deki mevcut işletmelerin işletme analizleri yapıldı. Raporları yazıldı. Potansiyel girişimcilerin iş planları proje uzmanlarınca incelendi ve paydaşlarla genel bilgi toplama görüşmeleri devam ediyor. İş planı oluşturulan ve analizleri yapılan 12 girişimcinin başvurusu, proje ortakları ve paydaşların katılımı ile oluşturulan komisyon nezaretinde değerlendirildi. Bu süreçte Elazığ İŞGEM 3. nesil bir kuluçka merkezi hizmeti sunuyor” dedi.

Yönlendirme komitesi üyeleri, başvurusu değerlendirilen 12 girişimcinin iş fikri hakkında detaylı bilgi alarak, 11 girişimcinin iş fikrinin uygun olduğu belirtildi.Toplantı, yönlendirme kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Toplantıya, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Fırat Teknokent Müdürü Prof.Dr. Erhan Akın, STK’lar ile proje teknik destek ekibi katıldı.