Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara Dolar ve Euro’larını bozdurmaları konusunda çağrı yaparak, "15 Temmuz’da darbe girişimiyle F-16’larla, bomba gönderen helikopterlerle, tanklarla, toplarla bizi yıkamayanlar bu defa ekonomik darbeyle yıkmanın gayreti içerisindeler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Alibeyköy’de Biz Cevahir Haliç AVM’nin açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışın ardından Eyüplülere seslendi. Eyüplülerin sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın eşlik etti.

Eyüp Alibeyköy bölgesinin geçmiş yıllardaki durumundan bahseden Erdoğan, bölgenin artık modern bir hale geldiğini belirterek, "Bu bölgede atılan adımlarla bildiğini gibi Kentsel Dönüşüm projeleriyle yeni gelişmeler ve bu gelişmelerle birlikte de adeta bir sınıf atlama suretinin içerisindeyiz. 94’lü yılları hatırlıyorum, hatırlayın. Alibeyköy Deresi bir taşkın geçirmişti ve o taşkında dere kenarındaki evlerin halini hatırlayalım. Belki içinize o dönemde evlerde oturanlar da vardır. O günden bugüne işte bakın burada bu toplantıyı yapıyoruz. Her an tehdit altında olan bu bölge bu tehditlerden kurtarılmış oldu. Şimdi çok daha güzel ve modern bir semtte yaşamanın gururu içerisindeyiz. Sizleri Allah için seviyoruz. Sizlere efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 14 senedir bunun hazzını yaşıyoruz ve daha iyi olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"Tanklarla bizi yıkamayanlar bu defa ekonomik darbeyle yıkmanın gayreti içerisindeler"

"Sakın ha gidip de Dolar’a, Euro’ya saldırmayın" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz’da darbe girişimiyle F-16’larla, bomba gönderen helikopterlerle, tanklarla, toplarla bizi yıkamayanlar bu defa ekonomik darbeyle yıkmanın gayreti içerisindeler. Onun için ikide bir şunu söylüyorlar. Döviz baskısı. Diyorum ki sakın ha gidip de Dolar’a, Euro’ya saldırmayın. Gelin yastığınızın altında bu dövizler varsa yerli paramıza, milli paramıza yönelelim. Gelecek bizim paramızladır. Her şeyden önce bu millet kendi değerlerine sahip çıkan bir milletir" dedi.

Erdoğan’dan mülk sahiplerine çağrı

Açılışı yapılan alışveriş merkezinde bütün kiralamaların Türk Lirası üzerinden yapılacağını dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işyerleri sahiplerine çağrıda bulunarak, "Bütün mülk sahiplerine, alışveriş merkezlerine buradan çağrı yapıyorum. Gelin, bu ülkeyi seviyorsanız alışveriş merkezlerindeki dükkanları, diğer yerlerdeki dükkanları Dolar, Euro üzerinden kiraladıysanız bunları bugün kur üzerinden Türk Lirası’na çevirin. Bu adımı atalım ki benim esnafım da güç kazansın. Çünkü bir çok esnaf endişeli. Niye? ’Ben bunu bir şekilde ödeyebilir miyim?’ diyor. Onları da rahatlatalım. Onun için şunu bilelim. Kardeşlerim bütün bu mal, mülk geçici bunu biliyoruz. ’Mal da yalan, mülk de yalan. Gel biraz da sen oyalan’ diyor ya şair, öyleyse biz oyalanacağımız bu mal mülk noktasında vatandaşımızı Dolar’a, Euro’ya mahkum etmeyelim. Kendi milli paramızla kiralayalım ve onlar da hizmetlerini verirken, bu rahatlık içerisinde milletine, devletine ve evsahibine sadakati daha da artsın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Bugünlerde özellikle iktidar partisiyle MHP arasında sürdürülmekte olan bu Anayasa görüşmesinin milletimiz için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Bir olalım, diri olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım diyorum" dedi.