Alacağınız ve harcayacağınız paradan çok daha fazla bir ödeme yapmak ne yazık ki insanları memnun eden bir durum olmuyor. Bu nedenle de insanlar faizsiz ev alabilmek adına araştırmalar yapıyor. İlk olarak faiz ödemek istemiyorsanız o zaman önünüze birkaç adet seçenek geliyor. Ama bu seçeneklerden yararlanırken dikkatli olmak zorundasınız. İlk önce belirli terimleri aklınızda tutmalısınız. Kar payı demek bankanın gelirlerinden giderlerini çıkarmak ve ortaya çıkan tutarı elde etmek demek oluyor. Bunun yanında bir de dosya masraflarının ne olduğunu bilmelisiniz. Rehin ücreti, tahsis, sigortalar gibi ücretlerin toplamı da dosya masrafına denk geliyor. Eğer ki faiz ödemeden kredi çekmek istiyorsanız karşınıza kar payı destekli krediler çıkıyor.

Faiz Ödemeden Ev Sahibi Olmanın Yolları

Kar payı destekli olan kredilerde faizsiz oranların çok üzerinde bir ödeme söz konusudur. Her ne kadar faiz oranı olmasa da bankaya kar payı ödemek zorunda kalıyorsunuz ve banka da genel olarak faiz almış kadar oluyor. Bunun yanında karşınıza çıkan bir diğer seçenek dosya masrafları yüksek olan faizsiz banka kredisidir. Bakıldığı zaman almış olduğunuz gibi krediyi geri ödüyorsunuz. Ama genel olarak 1000-3000 TL arasında olan dosya masrafları bir anda 8-9 bin TL’ye çıkabiliyor. O zaman da yine faiz ödemiş gibi oluyor ve kar elde edemiyorsunuz.

Öncelikle faizsiz ev alma işlemlerinin çok zor bir durum olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü faizsiz kredi karşınıza çıkacaksa hem az tutarlı hem de az vadeli olarak çıkacaktır. Mesela 1000 TL için 10 ay içerisinde ödeme yapabilir 0 faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Ama 80 bin TL çekmek istiyorsanız bu mümkün değil. Çünkü yarı yarıya bir tutar sunuluyor. Üstelik vadeleri de çok dar olduğundan ödeme yapmak da zor oluyor. Bu durumda faiz oranları düşük ve kullanıcı odaklı hizmet sunan bankalar ile anlaşmak en mantıklısıdır. Özellikle de katılım bankalarını bu aşamada tercih edebiliyorsunuz. En yüksek vadeleri ve en düşük faiz oranlarını bu bankalar veriyor ve bu konuda kar elde edebiliyorsunuz.