PR HABERİ

Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali'nin 11'incisi Erzurum'da başladı. İki gün sürecek festivalde 2 bin öğrenci ve ebeveyn çeşitli filmleri ücretsiz izleyecek.

Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı'nın işbirliğiyle çocuklar için düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali,11'inci yılında Erzurum'da çocuklarla buluştu.

Kültür Merkezi Salonu bugün ve yarın yapılan açılış töreni sürphrizlere sahne oldu.Ünlü oyuncu İbrahim Kendirci'nin sonuculuğunu üstlenidiği ve çocuklanrın aileleriyle birlikte katıldığı etkinlik, açılış partisinin ardından 'Palyaçonuz ile neşeli oyunlar', 'Uzaylı kız ile yüz boyama ' gibi eğlenceli bölümlerle devam etti.
Çocuklar yönetmenliğini Daniel Acht'ın yaptığı dünyanın en prestijli etkinliklerinden 2014 Giffoni Film Ffestivali'nde Gençler Jürisi birincilik ödülünü alan açılış filmi Wombo'yu keyifle izledi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmayla festivalin en iyi filmini yaşları 7- 10 arasında değişen 'Çocuk jürisi' seçti,Çocuk jüri atölyesinin ardından festivalin yarışma bölümünde seyirci karşısına çıkan filmleri izleyip birinciyi belirledi.Gösterilen filmler, önceki yıllarda olduğu gibi yine Masalcı Abla tarafından seslendirildi.
Garanti Bank çocuk filmleri 5- 6 Kasım günlerdinde de Rize'de devam edecek.