General Electric (GE) Türkiye ve TÜBİTAK tarafından devreye alınan 1512B Girişimcilik Ortaklık Programı’na başvuran bin 400 girişimciden 334’ü ikinci aşamaya başvuru hakkı elde etti. 334 girişimci ilk olarak eğitim alacak ardından fikir ve planlarını 19 Eylül tarihine kadar sunacak. Yarışmada derece elde edenler 30 Eylül’de açıklanacak.



GE Türkiye, 1512B Girişimcilik Ortaklık Programı’nın çağrı ortağı. Şirketin girişimcilik teşvikini almak için sağlık ve enerji dallarında plan ortaya koyan 17 proje, 19 Eylül’e dek TÜBİTAK tarafından ele alınacak.


GE Türkiye, 3 girişimciye 10 biner TL çekirdek sermaye katkısı yapacak ve bir sene büro alanı ya da 500 TL kira yardımında bulunacak. İlave olarak hem teknik hem faaliyet için teşvik verecek. Girişimciler GE Küresel Araştırma Merkezleri’nden birini bir hafta ziyaret edebilecek.

GE Türkiye Başkanı ve CEO’su Canan Özsoy, “Türkiye’nin gelişmesi, rekabet gücünü artırması ve ilerlemesi için inovasyonun büyük önem taşıdığı kanaatindeyiz. Bu nedenle gençleri ve girişimcileri teşvik ederek yeni fikirler üretmeye itiyoruz. Bin 400 başvuru olması bizlere bir kere daha ülkemizde girişimci ruhu bulunan bir çok değerli gencimizin olduğunu ifade etti. GE Türkiye olarak bu anlayışla yerel inovasyon kültürüne katkıda bulunmak adına güç birliklerine devam edeceğiz.” dedi.