Almanya'nın Hannover şehrinde her iki yılda bir Alman Otomobil Sanayi Birliği (VDA-Verband der Deutschen Automobilindüstrie) tarafından düzenlenen Uluslararası Ticari Araçlar Fuarı 65. kez 25 Eylül – 2 Ekim arasında yapılacak. Türkiye’nin son yıllardaki önemli ihraç ürünleri arasına giren ticari araç ve bunların aksam ve parçaları da birçok firma tarafından bu fuarda sergilenecek. Söz konusu firmalardan bazıları Bursa – Uludağ İhracatçı Birlikleri (UIB) tarafından düzenlenen milli organizasyon çerçevesinde, Salon 23 Stand C20´de ürünlerini sergileyecek.

Bu arada, 322 adet yeni konu ve ürün ilk kez bu fuar ile dünya piyasasına sunulacak ve fuarı 250-300 bin kişinin ziyaret etmesi beklenmektedir. Ülkelerle ilgili yapılacak toplantılarda üç ülke belirlendi bunlar: Çin, Hindistan ve Türkiye.

Bu çerçevede, 29 Eylül’de TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayi Birliği Derneği), ÖİB (Otomotiv İhracatçıları Birliği) ve VDA (Almanya Otomobil Sanayi Birliği) tarafından, fuar alanındaki Convention Center´ın 15 / 16 konferans salonunda ´İAA Türkiye Günü´ düzenlenecek.