MUĞLA (AA) - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili, "Rusya pazarında geçen sezon bizden kaynaklanmayan ekonomik sorunlar vardı. Bu ekonomik sorunlara bir de siyasi sorunlar eklenirse bunu kaldıramayız" dedi.

Özbozdağ, düzenlediği basın toplantısında, savaş uçağının düşürülmesiyle yaşanan gerginliğin sadece turizmi değil ,diğer sektörleri de olumsuz etkileyeceğini savundu.

İlişkilerin bir an önce normale dönmesini dileyen Özbozdağ, "Bölgemiz için Rus pazarı İngilizlerden sonra ikinci büyük destinasyon. Rusların iki özelliği var. Birincisi çok tur alıyorlar, ikincisi ise alışveriş yapıyorlar. Dolayısıyla Rus turistlerin gelmemesiyle büyük ekonomik kaybımız olur. Bölgemiz, yapısal sorunlarına bir de Rus turistler eklenirse bunu kaldıramaz" diye konuştu.

Gelecek turizm sezonunun parlak görünmediğine işaret eden Özbozdağ, buna bir de son olaylar eklenince sektör olarak motivasyonlarını kaybetmeye başladıklarını vurguladı. 

Rus uçağının düşürülmesinden bütün dünyanın haberi olduğuna dikkati çeken Özbozdağ, şöyle konuştu:

"Böyle bir olayın yaşandığı ülkeye sadece Ruslar değil, diğer ülkelerin vatandaşları da gelmek istemeyebilir. Turizm sektörü barış iklimini sever. Umarım bir an önce her şey normale döner. Rusya pazarında geçen sezon bizden kaynaklanmayan ekonomik sorunlar vardı. Bu ekonomik sorunlara bir de siyasi sorunlar eklenirse bunu kaldıramayız diye düşünüyorum."

Marmaris bölgesine yılda yaklaşık 200 bin Rus turist geldiği bilgisini veren Özbozdağ, kayıpları ancak birinci erken rezervasyonların yapıldığı ocak-şubat döneminde görebileceklerini bildirdi.